TGK'DAN KINAMA VE BAŞSAĞLIĞI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı yazılı bir açıklama yaparak, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarını kınadı.

  • 1107
TGK'DAN KINAMA VE BAŞSAĞLIĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saldırıların Uluslararası hukuka aykırı bir şekilde gerçekleştiği vurgulanan açıklamada, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırmasını ve işgalini kınıyoruz” denildi.

Saldırıların bir hedefinin de basın çalışanlarının olduğu kaydedilen açıklamada, “Bölgede barış ve huzuru bozan Ermenistan’nın bu sabah Azerbaycan’ın sivil yerleşik bölgelerine gerçekleşen son saldırısında TRT ve A.A çalışanı meslektaşlarımız havan mermilerinden son anda kurtulmuştur. Asker sivil ayrımı gözetmeksizin gerçekleşen Ermenistan saldırıları endişe verici boyuta ulaşmıştır” denildi.

Türkiye genelinde 8 Gazeteciler Federasyonu ile 86 Gazeteciler Cemiyeti’nin üye olduğu 20 bini aşkın basın mensubu adına açıklama yapan Türkiye Gazeteciler konfederasyonunca şu görüşlere yer verildi; 
“Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak Ermenistan’ın çirkin saldırıları karşısında kardeşimiz Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyor, saldırılarda hayatını kaybedenlere ve şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.”
 

Bakmadan Geçme