Tezcan 'Çiftçi zor durumda'

Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan Ortaca Sebze Hali'ni ziyaret etti.Tezcan yaptığı açıklamada çiftçiye ve ihracatçıya yeterli desteğin verilmediğini söyledi. CHP Ortaca İlçe başkanı Evren Tezcan Ortaca sebze halini ziyaret ederek çiftçilerin ve tüccarın sorunlarını dinledi.Tezcan 'AKP iktidarının yanlış adımları çiftçimizi ve ihracatçımızı içinden çıkılamayacak hale sokmuştur'

  • 808
Tezcan 'Çiftçi zor durumda'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Ortaca İlçe Örgütü olarak Ortaca sebze meyve haline ziyarette bulunduklarını ifade eden Evren Tezcan “Domates üreticisi çiftçilerimiz ve ihracatçılarımızla bir araya geldik. Üzülerek gördük ki üretici de ihracatçı esnaflarımız da durumlarından memnun değil”dedi.
Bu sene limonda görülen sıkıntılar, domates üreticilerimiz içinde geçerli diye açıklamasına devam eden Tezcan “Aldığımız bilgilere göre Ortaca’mızda yıllık 250 bin ton ile 300 bin ton arası domates rekoltesi var ve günlük yaklaşık 2 bin ton domates işlenmekte. Geçen sene kilosu 3-4 lira arasında çiftçilerimiz domates satarken şimdi kilosu 1-2 liraya zor satmakta. Şu anda 1 kilo domatesin üreticimize maliyeti 2 lira olduğu gibi bunun üzerine gübre ve ilaçlardaki yaklaşık yüzde 200'lük artış var. Geçen sene 250 lira olan gübre 600 liraya çıkmış. Üreticilerimizin bu yükün altından kalkması mümkün değil”diye konuştu. 
Üreticilerin yaşadığı sıkıntıların  ihracatçılar için de geçerli olduğunu ifade eden Tezcan “AKP iktidarının Tarım ve Ticaret bakanlıklarının çiftçimize ve ihracatçımıza yeterli desteği vermemesi ve dış politikada atılan yanlış adımları ihracat yaptığımız ülkelerin de kapılarını yüzümüze kapanması çiftçimizi ve ihracatçımızı içinden çıkılamayacak hale sokmuştur.
Çiftçimizin beklentisi emeğinin karşılığını almak. Bunun için de talepleri erken seçim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara geldiğimizde ülkemizin sorunlarına karşı ürettiğimiz çözüm projeleriyle, özlenen Türkiye’yi halkımıza yaşatacağız” dedi.
 

Tezcan 'Çiftçi zor durumda'
Tezcan 'Çiftçi zor durumda'
Tezcan 'Çiftçi zor durumda'
Tezcan 'Çiftçi zor durumda'

Bakmadan Geçme