Terzilerden Yoğun Maske Mesaisi

COVİD 19 ile mücadele kapsamında Fethiye Belediyesi'nin taleplerini dikkate alan terziler, yoğun bir maske mesaisi sürdürüyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın talepleri doğrultusunda dükkanlarını açıp maske dikimine başlayan terziler, pazartesi gününden itibaren bu mesaiyi daha da arttıracak. Fethiye'deki 5-6 gönüllü terzinin yanı sıra Fethiye Belediyesi Atölyesi'nde de devam eden çalışmalar sonucunda ilk planda 40 bin maske üretilecek.

  • 3320
Terzilerden Yoğun Maske Mesaisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi, vatandaşlardan gelen maske talebine sessiz kalmadı. Toplu yerleşim alanlarıyla Pazar yeri ve kamu binaları giriş ve çıkışlarında maskesi bulunmayan vatandaşlara dağıtılmak üzere Fethiye Belediyesi tarafından ilk planda 40 bin maske üretimine geçildi. İlçedeki gönüllü terziler ile Fethiye Belediyesi Atölyesi’nde gönüllü çalışanlar, belediyenin temin ettiği maskelere lastik dikimi yapıp ardından sterilize işlemini de gerçekleştirdikten sonra başta Pazar yerleri olmak üzere kentin değişik noktalarında dağıtıma başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın talimatıyla başlayan çalışmalar kapsamında maskeler birçok atölyenin yanısıra gönüllü terziler tarafından yoğun bir mesai ile üretiliyor.
Gönüllü terzilerden Mehmet Demir, “Belediye başkanımızın talebi üzerine maske üretimine destek veriyoruz. Maske dikimine sabahın erken saatlerinde başlıyoruz. Kendi dükkanımızda, kendi makinalarımızda vatandaşlarımızın kullanmaları Covid-19’a yakalanmamaları için üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Vatandaşlarımız evde kalsın. Biz onlara belediyemiz aracılığıyla maske yetiştireceğiz” dedi.
Fethiye’de yıllardır terzilik yapan Şenay Günal ise “Belediye başkanımızın isteği üzerine dükkanlarımızı açıp maske üretimine başladık. Bizler 5-6 terzi olarak maskelere lastik ekliyoruz. Vatandaşlarımızın Koronavirüsüne karşı kullanacağı maskelerden günde 500-600 adet yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 

Terzilerden Yoğun Maske Mesaisi
Terzilerden Yoğun Maske Mesaisi
Terzilerden Yoğun Maske Mesaisi
Terzilerden Yoğun Maske Mesaisi
Terzilerden Yoğun Maske Mesaisi

Bakmadan Geçme