Terör Örgütüne Yardım Etmek suçundan tutuklandılar

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM ve GİM Grup Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyon neticesinde Göçmen Kaçakçılığı, FETÖ/PYD Terör Örgütüne Yardım Etme ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçlarından gözaltına alınan 3 kişinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

  • 1828
Terör Örgütüne Yardım Etmek suçundan tutuklandılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2019 yılında Göcek Mahallesi Yat Marinasından 15 FETÖ/PDY iltisaklı şahısların illegal yollarla çıkış yaptığı şeklinde bilgi elde edilmesi üzerine; Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM ve GİM Grup Amirliği görevlilerince Göçmen Kaçakçılığı, FETÖ/PDY Terör Örgütüne Yardım Etme ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçlarından çalışma başlatılmıştı. Olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları tespit edilerek temin edilen 180 saatlik güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinin ardından; aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 15 FETÖ/PDY iltisaklı şahıs ve şahısları yurtdışına kaçıran 5 şüpheli tespit edilmişti.
 
Yapılan teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda geçtiğimiz Salı günü sabah saatlerinde Muğla, Niğde ve Eskişehir illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon neticesinde İ.T, R.Ç, B.G, B.B ve H.T isimli 5 şüpheli yakalanmıştı. Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden 3 şüpheli ifadelerinin ardından B.B, H.T ve B.G serbest bırakılırken; şüpheliler R.Ç ve İ.T’nin gözaltına alındığı öğrenildi. Alınan ifadeler ve yapılan çalışmalar neticesinde G.K isimli şahsında olayın organizatörlerinden olduğu tespit edilmesi üzerine yakalanarak gözaltına alınırken; böylece gözaltı sayısı üçe yükseldi. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan G.K, R.Ç ve İ.T isimli şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı ve cezaevine gönderildi. 


 

Bakmadan Geçme