Temizlik kampanyasına yoğun katılım

Fethiye Belediyesi'nin 'Daha Temiz Bir Fethiye İçin Birlikte Temizliyoruz' sloganıyla başlattığı temizlik kampanyasına Fethiye halkı, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve Fethiye'de bulunan işletme personelleri yoğun katılım gösterdi. 

  • 874
Temizlik kampanyasına yoğun katılım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve Deniz Temiz Derneği TURMEPA işbirliğinde gerçekleşen çevre temizlik kampanyası kapsamında Fethiye Belediyesi merkez bina önü, Çalış Kuş Cenneti, Göcek Marina önü, Ölüdeniz sahili, Kayaköy Köy Kahvesi ve koylar ile adalar eş zamanlı olarak temizlendi.

 

Fethiye Belediyesi ekipleri, gönüllüler, işletme çalışanları bu kampanya kapsamında değişik alanlarda çevre temizliğine katıldılar. Fethiye Kordonboyu’ndan kalkan teknelerle adalar ve koylara giden ekipler ile gönüllüler, burada onlarca torba çöp topladılar. Toplanan çöplerin arasından en ilginç olanı ise balık ağı ve hortum… Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan da koylardaki temizlik çalışmalarında yer aldılar.

 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yaptığı açıklamada, “Fethiye Belediyesi olarak ilçemizin değişik noktalarında eş zamanlı olarak çevre temizliği yaptık. Koylarımız ve adalarımızda yaptığımız incelemelerde buraların temiz olduğunu gördük. Burada halkımızın çevreye duyduğu saygıyı gösteriyor. Halkımızın bilinçli davranması ayrıca bu tür kampanyaların olumlu sonucu olarak, çevremizin ve denizlerimizin temiz olduğunu görüyorsunuz. Burada arkadaşlarımızın özverili çalışması sonucu adalarımız ve koylar temizlendi. Kampanyamıza yoğun katılımlarından dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Ardından konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, “Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen çevre temizlik kampanyası kapsamında, koylarımızı ve adalarımızı temizledik. Gönüllüler, halkımız ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bu etkinlik içerisinde yer aldı. Burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Çevre temizliğine katılan gönüllüler, “Yaşadığımız çevreye saygılı olmalıyız. Bu yönde herkes elinde geleni yapmalıdır. Belediye başkanımız bu kampanya ile bir farkındalık yarattı. Tüm halkımızdan aynı duyarlılığı bekliyoruz. Koylar ve adalarda piknik yapan vatandaşlar ve tatilcilerin, çöplerini ortada bırakmamasını rica ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundular. Toplanan çöp poşetleri, Fethiye Kordonboyu’nda teknelerden indirildi ve çöp nakil araçlarına yerleştirildi.

 

 

Bakmadan Geçme