• Haberler
  • Asayiş
  • Telefon Dolandırıcılarının İnternet Paketiniz  Bitmek Üzere Yalanı

Telefon Dolandırıcılarının İnternet Paketiniz  Bitmek Üzere Yalanı

Farklı numaralardan vatandaşları arayarak internet sözleşmelerinin bittiğini söyleyen dolandırıcılar yasal boşlukları kullanarak , insanları arayıp yalan söyleyerek dolandırıcılığa devam ediyor.

  • 288
Telefon Dolandırıcılarının İnternet Paketiniz  Bitmek Üzere Yalanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolandırıcılar vatandaşların paralarını alabilmek için yeni bir taktik geliştirdi. Yasal olmayan yollardan internet sözleşmesi olan vatandaşların numaralarını ele geçiren dolandırıcılar, farklı numaralardan arayarak internet sözleşmelerinin kısa süre içerisinde biteceğini ve acilen yeni bir sözleşme yapmaları gerektiğini söylüyor. Vatandaşlar bu numaralardan arayan dolandırıcılar nedeniyle isyan etmiş durumda. 

O TELEFONLARA İTİBAR ETMEYİN
Konuyla ilgili değerlendirme yapan uzmanlar; internet sağlayıcısı firmaların farklı numaralardan kesinlikle aramayacağını belirterek asla bu aramalarda karşı tarafa bilgi verilmemesi gerektiğini söylüyor. "İnternet sözleşmeniz bitiyor" şeklinde yapılan aramaları ciddiye almayın. İnternet sağlayıcısı şirketi arayarak doğru bilgileri direkt olarak firmadan alın. Sizi arayan dolandırıcıların numaralarını telefonunuzdan engelleyin. 

UZMANLAR UYARIYOR
Konu ile alakalı konuşan uzmanlar, "Yürürlükteki kişisel verilerin korunması hakkındaki kanun ve elektronik ticaretin düzenlenmesi hakkındaki kanun hükümleri gereğince, kişisel bilgilerin izinsiz ele geçirilmesi ve kişilerin huzur ve sükununu bozacak şekilde aranması suç, Öncelikle kişisel verilerimizin korunması açısından kimse bizim kişisel verilerimize ulaşamaz ve paylaşmaz. Gerek telefon gerek sms gönderme gerek e-posta gönderme yoluyla bunu gerçekleştiremez. Elektronik ticaret düzenlenmesi hakkındaki kanun gereğince de ticari iletilerin gönderilebilmesi için bizim onayımız gerekir, bu konuda tüketicilerimiz yapılan aramaları ve mesajları huzur ve sükunlarını bozuyorsa Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunabilirler. Eğer izinsiz ticari ileti gönderen firma veya şahıs varsa, Ticaret Bakanlığına şikayet edebilirler. Ticaret Bakanlığı internet sitesinde istenmeyen e posta ve sms gönderen firmalar için şikayet formları var. Tüketicilerimiz bilmedikleri tanımadıkları numaralara cevap vermesinler. Dolandırıcılar gerek tehdit amacıyla korkutarak terör bağlantılarıyla ilişkilendirerek, onları korkutmak para ve değerli eşyalarını almak istiyorlar. Bilmedikleri numaralardan kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere itibar etmesinler. Bilmedikleri numaraya cevap vermesinler, sürekli aranıp e-posta gönderiliyorsa o kişi hakkında cumhuriyet savcılıklarına lütfen duyuruda bulunsunlar’’ ifadelerine yer verdiler.
 

Bakmadan Geçme