Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor

Fethiye'nin yaklaşık 40 yıllık hayali olan Babadağ Teleferik Projesi'nde sona yaklaşılıyor. Babadağ Teleferik Projesi ihalesini kazanan Kırtur Şirketi, projeyi zamanında yetiştirebilmek için hız kesmeden çalışıyor. Koronavirüs salgını tedbirlerini alarak inşaatı süratle devam ettiren firma yetkilileri, projeyi Hava Oyunları Festivali'ne kadar yetiştirmek istiyor. İtalya'dan beklenen montaj ekibi ile teleferik kabinleri ve bazı ekipmanların, Koronavirüs salgını tedbirleri yüzünden konulan yurt dışı giriş çıkış yasağı nedeniyle gecikebileceği öğrenilirken Fethiye Ticaret Odası Başkanı ve Güç Birliği Şirketi Müdürü Osman Çıralı 'Teleferik inşaatıyla ilgili çalışmaları kiracı Kırtur firması hız kesmeden sürdürüyor. Teleferik inşaatı. Anlaşmadaki tarihe göre en geç Kasım 2020 tarihinde sona erecek ve teleferikle Babadağ'a çıkılabilecektir' dedi.

  • 5562
Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İhalesi 3 Nisan 2017 tarihinde yapılan Babadağ Teleferik Projesi’nde hemen her etapta yoğun bir çalışma sürüyor. Kiracı Kırtur Firması, çalışmaları 226 rakımlı seyir terasındaki istasyon alanı ile otopark alanı arasında bulunan 300 mt. uzunluğundaki yol çalışmalarına kaydırdı. Kazı işleri, Ölüdeniz Yolu kotuna inecek şekilde süratle devam ederken çıkan hafriyat, otopark alanına ortalama 4 mt. yükselecek şekilde dökülüyor. Teleferik Projesi inşaatının son durumuyla ilgili bilgiler aktaran Fethiye Ticaret Odası Başkanı ve Güç Birliği Şirketi Müdürü Osman Çıralı, “Teleferik çıkış istasyonu için bütün izinler alınmış, askı süreci kesinleşmiş ve çalışmalara Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri gözetiminde 88 ağaç kesilerek başlanmıştır. Ağaç kesiminden dolayı oldukça fazla eleştiri almıştık. Ancak bu durum kaçınılmazdı. Biz şirket olarak bu bölgeyi kesilenlerden çok çok fazla şekilde ağaçlandırmaktayız” dedi. 1200 rakımdaki çalışmalar hakkında bilgi veren Çıralı, “Paraşüt pisti genişletildi. Teleferik, birinci ve ikinci etabın sürücü istasyon binaları kaba işçiliği tamamlandı. Tuvaletler, bakım ve tamirat atölyesi, yedek parça deposu tamamlanırken elektromekanik dolapların montajı yapıldı. Kablo bağlantıları sistemin devreye alınması, sürücü istasyonlarına İtalyan Firmasının mühendislerini Koronavirüs nedeniyle gelememeleri yüzünden yapılamadı. Salgın tehlikesi geçer geçmez bu işler de tamamlanacaktır. 1200 ve 1700 pistleri arasında tüm direklerin makara grupları montajı ve taşıyıcı çelik halat montajı tamamlanmıştır. Bin kişilik anfi tiyatro da gerçekleştirildi. Bin yüz kwa lık yeni jeneratör montajı yapılmış olup 250 metrekarelik alanda kır kahvesi ve alandaki çevre düzenlemeleri devam ediyor. Bu bölgedeki işin yaklaşık yüzde 85’i bitti” dedi.
Simge Anıt İçin Öneri Bekleniyor
“1700 pistinde teleferik iniş binası, süs havuzu, bağlantı yolu, ibadethane, sağlık konteynırı, telesiyej hattı ve kumanda odası, uçuş pisti kilit parke kaplaması, kır lokantası ve istinat duvarları bitmiş olup burada tamamlanan iş yüzdesi yüzde 95’tir” diyen Başkan Osman Çıralı, “1800 pistinde ise uçuş pisti yenilenmiştir. Telesiyej dönüş kumanda odası, tuvaletler tamamlanmış olup büfe inşaatı devam etmektedir. Seyir Terası ve alandaki peyzaj işleri tamamlanmıştır. Paratoner yerinde bulunmaktadır. Meteoroloji İstasyonu ise henüz başlamamıştır. 1900 rakımında büfe ve pergola işleri devam ediyor. Helikopter pisti, teknik hacimler tamamlandı. Patara pisti doğal halinde bırakıldı. Buraya 30 metrelik bir bayrak direği yapıldı. Bu konuda herkesten takdir topladık. Alandaki enerji kabloları, yer altı olarak düzenlendi. Telesiyej hattı tamamlanırken üst otomasyon işi bekliyor. Buraya bir simge anıt yapmak istiyoruz. Bu simge anıtın ne olacağı konusunda henüz bir karara varamadık. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın önerilerini bekliyoruz. Burada da yüzde 85’lik iş tamamlanmıştır. Yurt dışı teleferik elektromekanik ekipmanın yüzde 80’i şantiyede bulunmaktadır. Büyük bölümünün montajı yapılmıştır. 10 kişilik 73 adet teleferik kabinleri ve otomatik eklemler, kurtarma ve yedek parçalar ve teleferik biniş istasyon ekipmanları imalatı devam etmektedir. İşin tamamlanmasının ardından ilk testler ve ön geçici kabul işlemlerinin yapılmasına geçilecek. Ayrıca yurt dışı onaylanmış kuruluşun test ve kabul işleri sağlandıktan sonra M.M.O’dan işletme teknik ruhsatın alınması sonrası en geç Kasım 2020 tarihinde işletme halka açılacaktır. Projedeki işin tamamlanma tarihi budur. Fakat kiracı Kırtur Firması işi Hava Oyunları Festivali’ne kadar tamamlamaya çalışmaktadır. Koronavirüs salgını nedeniyle işin yurt dışı bağlantılı olan bölümü salgının geçmesiyle hızlanacaktır” diye konuştu.
 

Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor
Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor
Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor
Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor
Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor
Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor
Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor
Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor
Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor
Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor
Teleferik İnşaatı Hız Kesmiyor

Bakmadan Geçme