TEKZİP 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve müteahhit firmanın yaptığı Ölüdeniz Mahallesi'ndeki İçme Suyu İzole Hattı ile ilgili cadde ve sokakları kaplayan suların sebebinin test değil tahliye amaçlı olduğu belirtildi.

  • 1598
TEKZİP 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ölüdeniz Belceğiz Mevkii’nde yaklaşık bir hafta önce yeni yapılan içme suyu izole hattının içindeki toz ve çamurun temizlenmesi amacıyla basılan su, rögar kapaklarının açık olması nedeniyle sokaklara taşmış, her yer çamurlu sularla kaplanmıştı.
Jeomad İnşaat Mühendislik Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi vekili Av. Ayça TUNÇ, gönderdiği tekzip ve bilgilendirme amaçlı yazısında aynen şunları belirtti.
Müvekkilim Jeomad İnşaat Mühendislik Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi uzun yıllardır inşaat sektöründe faaliyet gösteren, sektörünün tanınan ve önde gelen şirketlerinden biridir.
11.07.2020 Tarihinde internet sitenizde gercekfethiye.com/dosenen-borular-testi-gecemedi/28719/  linkinde yayınlanan “Döşenen Borular Testi Geçemedi” başlıklı haber gerçek dışı olduğu için işbu tekzip yazısını yazma zorunluluğu doğmuştur. Müvekkil şirketin “Muğla İli Fethiye İlçesi Ölüdeniz Mahallesi Belceğiz Mevkii ”de inşasına devam ettiği “İçme Suyu Tesisi Yapım” işi büyük bir titizlikle sürdürülmekte ve haber metninizde yansıtıldığı gibi herhangi bir gecikme olmamakla beraber iş, plan programa uygun bir şekilde ilerlemektedir.  
Haberinizin başlığını da oluşturan, döşenen boruların testi geçemediği iddiaları tamamen asılsızdır. Haberdeki fotoğraflarda sokakta yer alan sular, kontrollü bir şekilde yapılan boru temizleme işlemi sonucu ortaya çıkmıştır. İçme suyu borularının imalat aşamasında içinde kalan toz, çamur ve pis suyun tahliyesinin sağlanması amacıyla  borulara kuyulardan su basılmış; bu sular, tahliye noktalarındaki vanalar kullanılarak tahliye edilmiş ve bu durum kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Yani haber metninizde belirtildiği gibi hatalı yapılan borular olduğu, boruların testi geçemediği ve arızadan dolayı ilçeyi su bastığı iddiaları asılsızdır. 
Yukarıda açıkladığımız  sebeplerle 11.07.2020 tarihinde gercekfethiye.com/dosenen-borular-testi-gecemedi/28719/ linkinde yayınlanan “ Döşenen Borular Testi Geçemedi” başlıklı gerçekleri yansıtmayan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici habere hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiğini ve konu ile ilgili sorumluları kınadığımızı bildirerek, bu açıklamanın 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 9 uncu maddesine istinaden internet sitenizde ana sayfanızdan kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında bir hafta süreyle yayımlanmasını ve bu haber içeriğinin ilgili siteden kaldırılmasını fazlaya ilişkin kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle talep ediyoruz.
 


 

Bakmadan Geçme