TEKNECİLER SEZONU DEĞERLENDİRDİ

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, ilçedeki tekne tur kooperatifi yetkilileri ve teknecilerle bir araya gelerek 2014 sezonunu değerlendirdi.

  • 1532

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, ilçedeki tekne tur kooperatifi yetkilileri ve teknecilerle bir araya gelerek 2014 sezonunu değerlendirdi. Kordon boyunda demirli Prenses Serap teknesinde toplanan sektör temsilcileri, 2014 sezonun değerlendirilmesinin yanı sıra, yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerilerini konusunda görüş alış verişinde bulundular. Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tekne tur kooperatifleri ve sektördeki arkadaşlarına oda olarak neler yaptıkları çalışmaları anlattıklarını söyledi.

 

Bu sezon, Göcek koylarının ücretli olması, bağlama sorunları ve bazı yönetmelik değişikliği konusunda görüştüklerini belirten Arıkan, bu sezon ki sıkıntıların gelecek sezonlarda yaşanmaması için önceden tedbirlerini aldıklarını ifade etti. Arıkan, Karaot mevkisine yapılması planlanan yat çekek yeri ile ilgili bazı insanların deniz kaplumbağalarına vereceği düşüncesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Kaplumbağaları bizde seviyoruz zaten bizim projemizde kaplumbağalara zarar veren bir şey yok. Çekek yeri projesi sahilden en az 150 metre geride yer alıyor. Burada yapılacak her işlemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gözetiminde olacak. bakanlığın izin vermeyeceği hiç bir şeyi yapmayacağız. Orada modern bir tesis düşünüyoruz bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Karaot'ta deniz kaplumbağalarına zarar verilecek diye proje istenmiyor. Bu bölgeye çok yakın olan Çiftlik mevkisinde de kaplumbağalar var. Ayrıca Çiftlik 152 dönüm arazisi var. Orada mülkiyet sahipleri var devletin değil. Oradaki 15 dönüm araziyi kamulaştırmak öyle kolay değil. Dolayısıyla Çiftliğin kamulaştırılması oldukça zaman alır. Plan proje bitti ama orada teknelerin geçmesi için bir kanal olması gerekli. Bizim teknelerin bir çoğu 30 metrelik o kanaldan geçebilecek mi bunların iyi düşünülmesi gerekli.

 

Bu konuda yenden bir plan tadilatına girildiğinde karşımıza yine bir çok süreç çıkacak. Ama bizim bu süreci beklemek gibi bir lüksümüz yok çünkü Çevre ve Şehircilik bakanlığı'nın çıkardığı yönetmeliğe göre 2015'den itibaren geçici ruhsat alan bütün çekek ve imalatçıların işlemleri dondurulacak. Fethiye'de marina ve dışarıda bağlanan 4 bine yakın tekne var. Bu teknelerin hiç birinin bakım ve onarımı yapılamayacak. Bu da ilçe ekonomisine büyük zarar verecek. Çünkü, bölgemizde yıllık 12 bin tekne hareketi var" dedi.

Bakmadan Geçme