Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinden Atatürk Oratoryosu

Tazelenme Üniversitesi Fethiye Kampüsü öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cahit Külebi'ye ait Atatürk Oratoryosu isimli eseri seslendirdiler. Tüm öğrencilerin yer aldığı bu çalışmanın sosyal medyada oldukça büyük beğeni kazandığı ifade edildi.

  • 932
Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinden Atatürk Oratoryosu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

60 yaş üstü öğrencilerin yer aldığı Tazelenme Üniversitesi Fethiye Kampüsü, korona virüsü salgını nedeniyle eğitimlerine ara vermişti. Bu süreçte evde kalan öğrenciler, maske dikimi ve ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesi gibi sosyal sorumluluk çalışmalarının içinde oldular. Tazelenme Üniversitesi Fethiye Kampüsü Öğrenci Temsilcisi Emekli Öğretmen Canan İzmirli’ye ait proje öncesinde; şiir parça parça öğrencilere gönderildi. Öğrenciler çektikleri videoları tekrar Canan İzmirli’ye gönderdiler. Gönüllü destekçiler tarafından bu videolar bir bütün haline getirildi. Fon müziği ve Atatürk fotoğraflarının da eklendiği çalışma, büyük beğeni kazandı.

Tazelenme Üniversitesi Fethiye Kampüsü Kurucusu aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Cemil Yavuz yaptığı açıklamada, “Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı aynı zamanda Kadir Gecesi. Tüm yurttaşlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyoruz. Tazelenme Üniversitesi’ne biz 2019 yılında başladık. İki dönem eğitim verdik. Burada amacımız 60 yaşını aşmış insanların, sağlıklı bir şekilde yaşlanmalarına destek vermekti. Spor, yabancı dil, müzik ve daha birçok seçmeli ders ile beraber öğrencilerimiz haftada 3 gün eğitim gördüler. Pandemi dolayısıyla Mart ayı başında eğitimlerimize ara verdik. Yaşı 60 aşan öğrencilerimiz evlerinde boş durmadılar. Üretmeye devam ettiler. 5 bine yakın maske diktiler ve bunu belediyeye verdiler. Devlet Hastanesi’nin acil ve yoğun bakım servislerine düzenli olarak hazırladıkları yiyecekleri gönderdiler. Yine belediyemiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundular. 60 öğrenci ile hiçbir zaman bağımızı koparmadık. Atatürk Oratoryosu projemiz Canan hocamız ile başladı. Bu çalışmada tüm öğrencilerimiz ve destek veren hocalarımız bir şiiri parça parça okudular. Atatürk fotoğrafları ve fon müziği eklendi” ifadelerini kullandı.

Tazelenme Üniversitesi Fethiye Kampüsü Öğrenci Temsilcisi Emekli Öğretmen Canan İzmirli açıklamasında, “72 yaşındayım. Bu projeyi çok öncelerden benim aklımda vardı. 38 yıllık öğretmenlik görevimde Atatürk Oratoryosunu defalarca sahnede gerçekleştirdim. Salgın olmasaydı bu etkinliği Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecektik. Tüm şiiri sınıf arkadaşlarıma paylaştırdım ve kendilerine mesaj olarak ulaştırdım. Okudukları anı video çekip, bana geri gönderdiler. 2,5-3 haftalık bir süreç aldı. Genç arkadaşlarımızın desteği ile montaj yaptık ve tüm videoları birleştirdik. Torunlarımıza böyle bir anı bırakacağımız için çok mutluyuz” dedi.

   

Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinden Atatürk Oratoryosu
Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinden Atatürk Oratoryosu
Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinden Atatürk Oratoryosu
Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinden Atatürk Oratoryosu

Bakmadan Geçme