Taşkıran'a bir tepki de CHP'li genç siyasetçiden geldi

Yunus Taşkıran'ın sosyal medya hesabında silahlı fotoğrafıyla paylaştığı yazıya tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Fethiye'de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Yunus Taşkıran'a bir tepki de CHP'li genç siyasetçi Turhan Doğu'dan geldi. 

  • 3868

Fethiye’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Yunus Taşkıran’ın silahlı fotoğrafıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek verdiği, “Biz de senin emrindeyiz Aga. 600 Metreden nokta atışı. 800 metre kola, bacağa. Yani 800 metreden fazla yaklaşma" paylaşımına tepkiler artıyor. Taşkıran’a bir tepki de CHP’li genç siyasetçi Turhan Doğu’dan geldi. Doğu,” Bu ülkenin gündemi taş atsa kuş vuramayacakların silahlı pozları değildir. Bu ülkenin gündemi evine ekmek götüremeyen babanın feryadı, kapalı olduğu halde borç ödeyen esnafın derdi, aç yatan çocukların çektiği kahır, atanamayan öğretmenlerin sıkıntısı, ürünü tarlada kalan üreticinin yanan yüreğidir” dedi.
Fethiyelilerin sinesinde halen yer eden ‘CHP’ye şeytan’ benzetmesini yapan imamdan sonra mesleği Fethiye’de İmam Hatip öğretmenliği olan ama eline silah alarak mafyacılık oynayan öğretmen halkta daha büyük yara açmıştır” diyen Doğu, “Öğretmen sözcüğünün kökü “öğ”den gelir. Öğ; akıl, anlayış olarak tanımlanır. Öğ-retmenin ‘öğ’ süne sahip olamayan, yüzünü şiddete ve mafya dizilerine dönmüş bu zatın atanamayan 460 binden fazla öğretmen içerisinden seçilip atanması da atama sisteminde ki aksaklıkları bizlere göstermektedir” diye konuştu. 
Genç siyasetçi, “Asıl sorun bu kişinin paylaşımı değildir” diyerek sözlerine devam ederken, “Asıl tartışılması gereken konu bir devletin geleceğinin en önemli unsuru olan gençlerin eğitimi için yapılan atamaların liyakat ve yeterlilik eksenli olmamasıdır. Pırlanta gibi atanamayan pırıl pırıl kardeşlerimiz varken, yüce dinimizin gelecek nesillere aktarılması için var olan imam hatipteki eğitimin azda olsa bu tarz “öğ” süzlere  kalması tehlikelidir. Toplumun birinci ağızdan yapılan sert siyasi söylemlerle gerildiği, eline silah alanın hukuku hiçe sayıp kendini milis güç sandığı, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yapılan saldırıların normalleştirilip, ‘Daha neler olacak neler’ denildiği bir donemde tek sığınılacak yer evrensel hukuktur. Patlayıcı silahla cinayetlerin arttığı  bir dönemde bireysel silahlanma konusunda daha katı tedbirler alınmalıdır. Bu ülkenin gündemi taş atsa kuş vuramayacakların silahlı pozları değildir. Bu ülkenin gündemi evine ekmek götüremeyen babanın feryadı, kapalı olduğu halde borç ödeyen esnafın derdi, aç yatan çocukların çektiği kahır, atanamayan öğretmenlerin sıkıntısı, ürünü tarlada kalan üreticinin yanan yüreğidir” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme