Taşar, 'Devletimizden destek bekliyoruz'

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen korona virüsü salgınında şoför esnafının zor günler geçirdiğini belirtti. Oda Başkanı Taşar, 'Devletimizden, belediyemizden maddi destek, akaryakıtta indirim veya araç vergi ve sigortalarında indirim bekliyoruz' dedi.

  • 881
Taşar, 'Devletimizden destek bekliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şoför esnafının pandemi sürecinde zor günler geçirdiğini dile getiren Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, oda olarak kolaylaştırıcı önlemler aldıklarını kaydetti. Fethiye Belediyesi tarafından hazırlanan raylı sistem projesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Taşar, bu çalışmanın Fethiye’de hizmet veren şoför esnafını zora sokacağını söyledi. 

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar yaptığı açıklamada, “Çok zor günlerden geçiyoruz. Özellikle toplu taşıma esnafımız yolcusu olsa da olmasa da işlerini yürütmeye devam ediyor. Sürekli zarar eden bir sektör düşünün. Devletimizden, belediyemizden maddi destek, akaryakıtta indirim veya araç vergi ve sigortalarında indirim yapılabilir. Şoför esnafı kendi giderlerini karşılayamaz durumda.  Sürekli borçlanarak devam ediyorlar. Sürecin biran önce bitmesini, bitmezse devletimizin şoför esnafına destek çıkmasını istiyoruz. Oda olarak ekonomik destek sağlayamıyoruz. Kolaylaştırıcı önlemler alıyoruz ama bizimde imkanlarımız sınırlı. Raylı sistemi sosyal medya ve basından öğrendim. Henüz çalışma aşamasında olduklarını öğrendim. Çok kolay uygulanılacak bir şey değil. Şoför esnafı zorlanacak. Alternatifler şoför esnafını zora sokacaktır” diye konuştu. (FATİH DERELİ)


 

Bakmadan Geçme