Taş Değirmen Tahini İlgi Görüyor 

Fethiye Salı Pazarı ve semt pazarlarında tahin, kuru meyve, badem, pekmez, Fethiye hurması gibi ürünler satan Pazar Esnaflarından Halil Kayran taş değirmende hazırlanan tahinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Müşterilerinin memnuniyetini de dile getiren Kayran, tahinlerin Fethiye susamından üretildiğini söyledi. 

  • 6469

Fethiye Salı Pazarı ve semt pazarlarında tahin, kuru meyve, badem, pekmez, Fethiye hurması gibi ürünler satan Pazar Esnaflarından Halil Kayran; taş değirmende hazırlanan tahinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Müşterilerinin memnuniyetini de dile getiren Kayran, tahinlerin Fethiye susamından üretildiğini söyledi. 
Tahinin faydalarını da sıralayan Halil Kayran, satışlardan da memnun olduğunu ifade etti. Fethiye Salı Pazarı’nın yanı sıra diğer semt pazarlarında da yer aldığını kaydeden Kayran, kendi ürettiği ürünleri halkın beğenisine sunuyor. Uzun yıllardan bu yana bu işi yaptığını vurgulayan genç pazar esnafı Halil Kayran, özellikle tahinin sade tüketildiği zaman şeker hastalığına iyi geldiğinin altını çizdi. 
Ailecek sürekli bu tahinden aldıklarını belirten Ali Ekinci de “Sürekli tahinimizi buradan alıyoruz. Ailecek güvenle tüketiyoruz. Tahinin faydalarını araştırdıktan sonra düzenli bir şekilde soframızda yer vermeye başladık” diye konuştu.
Pazar Esnafı Halil Kayran açıklamasında, “Yıllardır esnafım, baba mesleğimizdir. Kendi ürettiğimiz ürünleri satıyoruz. Bu Fethiye’mizin yerli tahinidir. Sade tüketildiği takdirde şeker hastalığına ve kemik erimesine karşı faydalıdır. Yara kapatıcı özelliği vardır. Üretiminde ithal susam kullanılmamaktadır. Çiğ susamın kabuklarının ayıklanıp, kavrularak soğuk sıkım olarak taş değirmenlerde üretimi gerçekleştirilmektedir. Tüketilmesi kesinlikle tavsiye edilen bir yiyecektir. Salı ve Cuma pazarlarının yanı sıra Çalıca, Esenköy ve Çamköy semt pazarlarından bize ulaşabilirler” ifadelerini kullandı. 

 
 

Taş Değirmen Tahini İlgi Görüyor 
Taş Değirmen Tahini İlgi Görüyor 
Taş Değirmen Tahini İlgi Görüyor 

Bakmadan Geçme