Tarihe Işık Tutan Takvimler

Fethiye'nin en eski fotoğraf stüdyosu Foto Kandiye'nin asırlık arşivlerinde yer alan fotoğraflardan özenle derlenen takvimler, Fethiye'nin tarihine ışık tutuyor. Fethiye Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Fethiyespor için hazırlanan takvimlerin adeta ansiklopedi niteliğinde olduğu belirtildi.

  • 1135
Tarihe Işık Tutan Takvimler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin ünlü ressamlar tarafından tuale aktarılmış eski manzara resimleri, geçmiş yıllarda çekilen fotoğrafların ile Fethiyespor’un kuruluşundan bu yana hiç gün yüzüne çıkmamış fotoğrafların yer aldığı takvimler; görenlere nostalji yaşatıyor. Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarının da yer aldığı takvimler hakkında açıklamalarda bulunan Foto Kandiye’nin3. kuşak sahibi Şükrü Gürel, amacının Fethiye’nin kültürel zenginliğini unutturmamak ve gelecek nesillere anlatmak olduğunu dile getirdi. 
ANSİKLOPEDİ NİTELİĞİNDE
Şükrü Gürel yaptığı açıklamada, “Fethiyespor’a hazırladığımız takvim, takımımızın geçmişine ışık tutuyor. Fethiye Belediyesi için hazırladığımız takvimde ise Atatürk fotoğrafları ve 1800’lü yıllarda ilçemize gelen ünlü ressamların çizdiği gravür resimler yer almaktadır. Bize bu imkanı sağladığı için Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya teşekkür ediyoruz. Bunların her biri ansiklopedi niteliğinde. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanımız İsmail Başoğlu tarafından halkımız ve esnaflarımız için hazırlanan takvimde Fethiye’nin güncel yüzünü yansıttık. İlçemizin renkli fotoğraflar ile panoramik çalışmasını yaptık. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanımız Şaban Arıkan’ın katkıları ile hazırlanan takvimde yine Fethiye’nin denizcilik tarihine ilişkin fotoğraflar kullandık. Bunlar ilçemizin gerçekten önemli değerler. Bizlere bu fırsatı tanıyan belediye başkanımız, oda başkanımız ve kooperatif başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
YENİ ESERLER YOLDA 
Gürel, “İlk kitabımız 1874’ten 1923’e Eski Fotoğrafla Fethiye… Şimdi de 1923’ten günümüze Fethiye’ye gelen devlet büyükleri, güncel olaylar hakkında bir hazırlık yapıyoruz. Fethiye’nin turistik ve tarihi yerlerini konu alan bir kitabımız geliyor. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bir ekip işi. Tek başımıza yapmıyoruz. Burada eşim Nilay Gürel ve oğlum Taylan Gürel’in de büyük desteği var.Ceyhun İrgil kardeşim her zaman yanımda. Onun da emeği çok fazla. 2020 yılının hepimize sağlık, sıhhat ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 
 

Tarihe Işık Tutan Takvimler
Tarihe Işık Tutan Takvimler
Tarihe Işık Tutan Takvimler
Tarihe Işık Tutan Takvimler

Bakmadan Geçme