Tankerler İzmir'den geldi

Uluslararası elmas ve mücevher şirketi Mondera'ya ait olduğu belirtilen ve dünyanın en büyük 100 yatı arasında gösterilen CedarSea 2, haftalar sonra tekrar Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne geldi. Fethiye İskelesi'ne demir atan mega yata, İzmir'den gelen tankerler ile yakıt ikmali yapıldı.

  • 826
Tankerler İzmir'den geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabah saatlerinde Fethiye Körfezi’ne giriş yapan dev yat, vatandaşların ve turistlerin meraklı bakışları altında Fethiye İskelesi’ne demirledi. Yatın iskeleye demir atması sırasında sahilde güneşlenen ve denizde yüzen turistlerin, CedarSea 2’yi ilgiyle izledikleri görüldü. Mega yata görevlilerin nezaretinde 6 tanker yakıt ikmali gerçekleştirildi. Mega yat sınıfında dünyanın en büyük ve lüks ilk 100 yatı arasında 75’nci sırada gösterilen CedarSea 2’nin Akdeniz ve Ege’yi kapsayan mavi tura çıktığı öğrenildi. Yatta kimlerin bulunduğu konusunda bilgi verilmezken, yatın yakıt ikmalinin ardından rotasına devam edeceği bildirildi.

 

Dünyadaki lüks yatların tanıtıldığı internet sitelerinde, yatın oldukça lüks döşendiği; içinde çalışma ofisleri, jakuzi bulunduğu ve muslukların altından ve birçok eşyanın ise mücevherlerle süslenmiş olduğu bilgisi veriliyor. Yaklaşık 80 metre uzunluğunda, bin 5 groston ağırlığındaki yatın, 1986 yılında Hollanda’da yapıldığı ve Cebelitarık bayraklı olduğu belirtildi. Geçtiğimiz haftalarda da Fethiye’ye uğrayan dev yatın sahiplerinin, her yıl Yunanistan ve Türkiye kıyılarını dolaştıkları belirtildi.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme