Syedra Antik Kenti turizme kazandırılıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde gizli kalmış hazinelerinden Syedra Antik Kenti turizme kazandırılıyor.

  • 73

Tarihi, 9. yüzyıl Roma Dönemi'ne dayanan ve Alanya’nın Seki Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Syedra Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor. Alanya Belediyesi ve ALTAV destekleriyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hasan Ertuğ Ergürer’in Kazı Başkanlığında yapılan çalışmalarda büyük ilerleme kaydedildi. Sedre Çayı kenarında tarihin gün yüzüne çıkarıldığı Syedra Antik Kenti’ni, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Belediye Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın ve vakıf yönetimi ziyaret etti.

Syedra Antik Kenti turizme kazandırılıyor

İçerisinde su sarnıçları, tapınaklar, tiyatro kalıntıları ve mozaikler ile pek çok tarihi kalıntının bulunduğu Syedra Antik Kenti’ni gezen Başkan Özçelik, eşi Canan Özçelik ile birlikte tarihi kenti inceledi. Kazı Başkanı Doç. Dr. Hasan Ertuğ Ergürer’den konu hakkında bilgiler alan Başkan Özçelik, büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalara Alanya Belediyesi olarak gerekli tüm desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. Kazı ve restorasyon çalışmaları bu yıl ve önümüzdeki yıl hızlanarak devam edecek ve kısa sürede antik kent turizme açılarak dünyada eşi benzeri olmayan bir tarihi eser turizme kazandırılacak.

Syedra Antik Kenti turizme kazandırılıyor

Başkan Özçelik: “Alanya’mız ve ülkemiz adına içtenlikle teşekkür ediyorum”
Gezi hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Özçelik, söz konusu yerin kültür turizmi için önemine değinerek, “Syedra Antik Kenti'nin büyüleyici atmosferinde günü noktalıyoruz. 9. yüzyılda hayatın başladığı bu tarihi mekânda, vakıftaki çalışma arkadaşlarımızla beraber bir gezi gerçekleştirdik. Syedra'nın turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile alanda çalışan değerli akademisyenlerimizin özverili gayretlerini yerinde gözlemledik. Aldığımız bilgilere göre 2025 yılı içerisinde Syedra’nın ciddi oranda kazı işleminin tamamlandığını göreceğiz. Bu süreçte emeği geçen herkese, Alanya’mız ve ülkemiz adına içtenlikle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Syedra Antik Kenti turizme kazandırılıyor

Bakmadan Geçme