Süt Üreticileri Birliği yılda 55 bin ton süt topladı

Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği yaklaşık 2 bin 300 çiftçi ailesine pandemiye rağmen hizmet veriyor. Birlik, günde 150-160 ton, yılda 50-55 bin ton çiğ süt toplayıp çiftçiye destek olurken, ürün bedellerini de teminat altında ödemeyi sürdürdü. 2021 yılında beklentilerinin yılda 60 bin ton çiğ süt sağlamak olduğunu söyleyen Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, 'Hayvancılığın sektörümüze sağlamış olduğu yıllık katkı 2020 için 250 milyon TL, 2021 için ise bu rakamda yüzde 20'lik bir artış öngörüyoruz, bu da 300 milyon TL civarına tekabül ediyor' dedi.

  • 1021
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Süt Üreticileri Birliği yılda 55 bin ton süt topladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye ve Seydikemer bölgesinin en başarılı birliklerinden olan Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği pandemi dönemine rağmen, 2020 yılı faaliyetlerinden oldukça memnun. Fethiye-Seydikemer Hayvancılık OSB kuruluş faaliyetleri içerisinde de bulunan Süt Birliği, 2020 yılında, yılda 50-55 bin ton çiğ süt toplarken, 2021 yılında 60 bin ton çiğ süt toplamayı hedefliyor. Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, 2020 yılı değerlendirmesinde birlik olarak, pandemiye rağmen üreticinin ürününü değerlendirmekten mutlu olduklarını, 2021 yılında da çıtayı yükselteceklerini söyledi. 
ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ
Turgut Tokmak, “Biz Fethiye ve Seydikemer Süt Üreticileri Birliği olarak faaliyet gösteriyoruz. Yaklaşık 2 bin 300 çiftçi ailesine gece gündüz demeden, pandemi demeden, her koşul altında fiyat istikrarı çerçevesinde çiftçilerimizin ürünlerini pazarlıyoruz. Ürün bedellerini de teminat altında ödemeye devam ediyoruz. Biz bu anlamda bir hayli Türkiye’de örnek çalışmalar yapıyoruz. Örgütlenmeyi tabana yaymak suretiyle devletin desteklerinden vatandaşı faydalandırıyoruz. Tabi ki pandemi koşullarının getirdiği olumsuzluklar var ama biz bu sorunları ortaklarımızın destekleri ile aştık. 2021’de de Seydikemer’de OSB kuruluş çalışmamız var. Buradaki süt OSB Türkiye’de bir ilk olacak. 40 bin baş sağmal hayvan düşünüyoruz, bu günlük bin ton süt demektir. OSB içerisinde birçok tesis olacak. Üretimle sanayiyi birleştirerek inşallah bölge üreticisini ülkemizin en zengin üreticisi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda Valilik, Belediye Başkanlığı ve İl Müdürlüğü katkı veriyor, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
YÜZDE 20’LİK ARTIŞ 
Tokmak, “Fethiye ve Seydikemer’de günlük 150-160 ton çiğ süt üretimimiz var. Bu da yılda yaklaşık 50-55 bin ton süt demek. Bunu biz günü birlik soğuk zincirde, gerek yerel gerek ulusal sanayicilere pazarlıyoruz. Bedellerini de oluşturduğumuz referans fiyat üzerinden vatandaşımıza ödüyoruz. Biz süt tüccarı değiliz. Biz üreticinin sütünü en iyi koşullarda nasıl pazarlarız, verimliliğini nasıl arttırırız bunun çabası içerisindeyiz. İnşallah 2021’de de pandemi koşulları biraz olumsuz etkilese de çıtayı yükseltmeyi hedefliyoruz. OSB’de beklenen rakam yıllık 60 bin ton. Hayvancılığın sektörümüze sağlamış olduğu yıllık katkı 2020 için 250 milyon, 2021 için ise bu rakamda yüzde 20’lik bir artış öngörüyoruz, bu da 300 milyon civarına tekabül ediyor. Tabi fiyat artışları da olacaktır o yüzden bu rakam biraz daha artabilir. İnşallah başaracağız” şeklinde konuştu. 
YENİ YIL MESAJI
Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, tüm üyelerinin, üreticilerinin ve Fethiye ile Seydikemerli vatandaşların yeni yılını tebrik ederek, “Yeni yılda öncelikle sağlık diliyorum. Tüm üreticilerimize ve vatandaşlarımıza sağlık, huzur, mutluluk diliyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme