Susturulan Kadınların Öyküsü: Şirin

Aşk hikayelerini bilirsiniz… Ferhat ile Şirin, Kerem ile Aslı, Leyla ile Mecnun… Bunların ortak noktası hepsinin kahramanının erkekler olması. 25 Ekim Cuma günü sahnelenecek olan Susturulan Kadınların Öyküsü: Şirin isimli oyunun kahramanı ise bir kadın. Ayça Uçar'ın kaleme aldığı oyunda bir kadının sabırla bekleyişi ele alınacak.

  • 2836
Susturulan Kadınların Öyküsü: Şirin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emek Oyuncuları tarafından sahnelenecek olan Susturulan Kadınların Öyküsü: Şirin adlı oyunu Ayça Uçar yazarken, yönetmenliklerini Ufuk Emek ve Evrim Aktaş yaptı. Gala gösterisi 25 Ekim Cuma günü Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’ndayapılacak olan oyunun provaları sürüyor. Kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip olan oyun için oyuncular ve set ekibi özverili bir çalışma yürütüyor. Kültür merkezinde devam eden provalarda, oyunun kusursuz olması adına yoğun bir çaba harcanıyor. Gala gösterisi için tüm davetiyelerin tükendiği belirtilirken, 1 Kasım Cuma günü oyunun tekrar sahneleneceği ifade edildi. 

Emek Oyuncuları Kurucusu ve Yönetmen Ufuk Emek yaptığı açıklamada, “Oyunumuzun adı Susturulan Kadınların Öyküsü: Şirin… Ayça Uçar yazdı, Evrim Aktaş ve ben yönettik. Provalarımız 2,5 aydır devam ediyor. Her bir oyuncumuz farklı mesleklere mensup. Haftanın 3 günü, 2’şer saat şeklinde ön hazırlıklarımızı yaptık. Sanata gönül veren insanlar bir araya gelerek, Emek Oyuncularını oluşturduk. Gönlümüz amatör ama yaptığımız işin profesyonel olduğuna inan; o titizlikle çalışan insanlarız. Oyunumuz, bugünün kaybolmuş kadınının öyküsünü ele alıyor. Bu bir Ferhat Şirin hikayesi. Bütün aşk hikayelerinde erkekler kahramanlaştırıldı. Bu oyunda bir kadının, Şirin’in sabırla bekleyişine tanık olacağız. Tam anlamıyla günümüz kadınlarını anlamaya çalışacağız. Oyunumuzun galası 25 Ekim Cuma günü saat 20.00’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde. Tek perdelik bir oyun. 55 dakika sürecek. Şu an için davetiyelerimiz tükendi fakat bir hafta sonra yani 1 Kasım Cuma günü oyunumuzu tekrarlayacağız. Bunu da tüm tiyatro severlere şimdiden duyuruyoruz” dedi. 
 

Bakmadan Geçme