Sürücülerin tercihi: Tünel yerine eski yol

Yap-İşlet-Devret modeli ile 2006 yılında hizmete açılan ve Türkiye'nin tek paralı tüneli olan Göcek Tüneli geçiş ücretlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da zam gelince tepkiler yağdı. Tünel geçiş ücretine yapılan yaklaşık yüzde 25'lik zamma eski yoldan geçerek tepki gösteren araç sürücüleri yetkililerin bu duruma bir an evvel çözüm bulması gerektiğini ifade ettiler.

  • 3689
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sürücülerin tercihi: Tünel yerine eski yol
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Fethiye ile Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan Göcek Tüneli geçiş ücretlerine zam gelince, sürücüler de tepkisini eski yoldan geçerek gösteriyor.
Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan ve 21 Temmuz 2006 yılında hizmete açılan Göcek Tüneli geçiş ücretlerine yapılan yaklaşık yüzde 25'lik zamma tepkiler büyüyor. Yılda 1,5 milyon aracın geçişini sağlayan 950 metre uzunluğundaki Göcek Tüneli'nden son zamla birlikte otomobiller 11 TL'ye, minibüsler de 19 TL'ye geçiş yapabiliyor. 
Ücretlerin artmasıyla birlikte sürücüler tünel yerine karayollarına ait eski yolu kullanmaya başladı. Yaklaşık 4 km uzunluğundaki karayolunu tercih eden araç sürücüleri, tünel geçiş ücretlerini ekonomik bulmadıklarını söyledi. 4 km lik yol boyunca bu kadar akaryakıt ücreti harcamadıklarını ifade eden sürücüler, tünel yerine eski yolu tercih ettiklerini söylediler. 
TÜNEL MALİYETLİ OLUYOR
Turizmci Volkan Koşar " Göcek'te bir teknede çalışıyorum. Bu yolu her gün kullanıyorum. En son ki tünel ücretlerinden sonra geçmek oldukça maliyetli olmaya başladı. Her gün bana maliyeti 22 TL. bunu aya vurduğum zaman 600-700 TL gibi fiyat çıkıyor. O yüzden artık kullanmayacağım. Benim için çok zaman tasarrufu yapmıyor. Eski yol aşağı yukarı 4 km. onun için yukarıdan gitmeyi tercih ediyorum" dedi.
ARACIM BU KADAR YAKMAZ
Erdinç Çolak " mecbur kalmadıkça kullanmıyoruz. Yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulması gerekir. Tünelden geçmek epey maliyetli olmaya başladı. Tünele verdiğimiz parayla zaten Dalaman'a gidip geliyoruz. Eski yoldan geçsem aracım bu kadar yakmaz" diye konuştu.
Ekrem Can Demirtaş ise" Normalde hastalık ve acil durumlar dışında tüneli kullanmıyorum. Sadece zaman kaybı oluyor" dedi.
PAHALI OLMAMALI
İstanbullu sürücü Gürcan Usta" ilk geldiğimizde 2,5 liraydı. İki sene içinde 9 TL yaptılar. Artık geçmiyoruz, çok pahalı ve gereksiz. Veremeyeceğimizden değil, veririz kimseyi öldürmez de bu kadar pahalı yapmalarına gerek yok" diye konuştu.
NAKİT OLMASI KÖTÜ
Geçişlerde Göcek Tüneli'ni tercih eden Avukat Özcan Korkmaz ise "11 TL ödedim. Duruşmaya gelip gidiyorum. Nakit ücretli olması kötü. Çünkü pandemi var" dedi. 
ÇOK ARTMIŞ
Tünelden geçen vinç sürücüsü Sadettin Şimşek de" geçiş ücretleri çok artmış. Mecbur tüneli kullanıyoruz, tonajlı arabayla yukarıya tırmanamıyoruz" dedi.
Bazı sürücüler de karayolunu kullanmaya devam edeceklerini, Göcek Tüneli'ni kullanmayı düşünmediklerini, fiyatın çok arttığını ifade ettiler.
GÖCEK TÜNELİ YENİ ÜCRETLERİ
Göcek Tüneli'nde geçiş ücretleri birinci sınıf araçlar (otomobil) için 9 liradan 11 TL'ye, ikinci sınıf araç (minibüs) 15 liradan 19 TL'ye , üçüncü sınıf araç (dingilli kamyon ve dingilli otobüs) 20 TL’den 25 TL'ye , dördüncü sınıf araç grubu (tır) 30 liradan 38 TL'ye, motosiklette 3 liradan 4 TL'ye yükseldi. Yılda yaklaşık 1,5 milyon aracın ücretli geçiş yaptığı Göcek Tüneli'nin, 31 Aralık 2025 tarihinde Karayolları'na devredilmesi bekleniyor. 

Sürücülerin tercihi: Tünel yerine eski yol
Sürücülerin tercihi: Tünel yerine eski yol
Sürücülerin tercihi: Tünel yerine eski yol
Sürücülerin tercihi: Tünel yerine eski yol
Sürücülerin tercihi: Tünel yerine eski yol
Sürücülerin tercihi: Tünel yerine eski yol
Sürücülerin tercihi: Tünel yerine eski yol

Bakmadan Geçme