• Haberler
  • Asayiş
  • Suriye'deki Deprem Korkuttu, Prof. Dr. Naci Görür'den Deprem Riski Açıklaması

Suriye'deki Deprem Korkuttu, Prof. Dr. Naci Görür'den Deprem Riski Açıklaması

Suriye'nin Hama bölgesinde saat 23.56'da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin güney illeri Hatay ve Gaziantep'te de hissedildi. AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre, deprem yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ölü Deniz Fayı üzerinde Hatay çevresinde afete neden olabilecek bir hareket beklemediklerini belirtti.

  • 289
Suriye'deki Deprem Korkuttu, Prof. Dr. Naci Görür'den  Deprem Riski Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından yaptığı paylaşımda, “Suriye’de arka arkaya depremler yaşanıyor. İlki öncü, ardından 5,5 büyüklüğünde ana deprem geldi. Bu depremler, Hatay’daki Ölü Deniz Fayı’nın Suriye'deki devamı olan Hama yakınlarında gerçekleşti. Türkiye’deki fay hatlarının Arap Levhası üzerindeki bölümü hariç, Ölü Deniz Fayı'nın bu kesimi kırılmış durumda. Jeologlar olarak bu bölgede deprem olabileceğini öngörüyorduk. Ancak Hatay çevresinde büyük bir afete yol açacak bir hareket beklemiyoruz, endişeye gerek yok,” ifadelerini kullandı.

Suriye deprem Hatay, Naci Görür deprem açıklaması, 5,2 büyüklüğünde deprem, Ölü Deniz Fayı deprem, Hatay deprem riski, Suriye Hama depremi
 

Bakmadan Geçme