Sülüntay, ''Her Hocaya Küpe Olsun''

Fethiyespor'un efsane futbolcusu, kaptanı ve antrenörü Ersu Sülüntay geçtiğimiz hafta evinde Belediye Derincespor ile berabere kalan Fethiyespor'un golü attıktan sonra rakibin santra ile birlikte yaptığı hücumda bulduğu beraberlik golünü değerlendirirken 'Bu gol her hocaya, her futbolcuya küpe olsun. Takım gol attıktan sonra yapılan santrada çok dikkatli olması gerekiyordu.' ifadelerini kullandı.

  • 2535
Sülüntay, ''Her Hocaya Küpe Olsun''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiyespor’un unutulmaz futbolcularından efsane kaptanı ve antrenörü Ersu Sülüntay, lacivert beyazlıların Belediye Derincespor’la 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı FRT Televizyonunda Spor Saati programında Erdoğan Cankuş’a değerlendirdi. Sülüntay özellikle Fethiyespor’un yediği beraberlik golünü“herkes gaflete dalmıştı” diyerek her hocaya ve futbolcuya küpe olsun şeklinde ifade etti. 
Sülüntay “Fethiyespor özellikle bu Belediye Derince maçındacanlıydı, istekliydiler. Fakat her futbolcunun veya birçok müsabakada olduğu gibi güzel bir gol attık ama arkasından bir gol yedik. Santra yapılırken herkes gaflete dalmıştı. O boşluğu önceden futbol oynadığımız arkadaşlarımızla çok yaşadık. O boşluğun verilmemesi için anında oyunu durdurmak gerekiyor. Bana göre böyle bir golün yenilmesi bir hatadır. Takım gol attıktan sonra yapılan santrada çok dikkatli olmak gerekir, bu her hocanın kulağına küpe olsun. Ortadaki mücadeleye baktığın zaman Fethiyespor az önce de söylediğim gibi canlı, ayaklarının üzerine basıyordu. Gol yolunda istediğimiz olmadı. İstediğimiz tek şey gol atmak, 3 puan almak. Berabere kaldık. Olabilir futbolun içinde yenmek de var, yenilmekte.” dedi. 
“YALANDAN KOŞMAYACAKSIN” 
Sülüntay futbolcunun amatör ruhunu ve giydiği formanın hakkını yaptığı işin becerisini sahaya koyması gerektiğini hatırlatarak “Hocalarının verdiği taktiği uygulamak zorundadır. Futbolcu yalandan koşmayacak.” dedi. Sülüntay “Ben onlara oynayacağı oyunu söylersem yanlış olur. Başlarında onların hocaları var. Hocaları gereken taktik ve oyun sistemini hazırlar ve antrenmanlarda gösterir. Burada oynadığın oyunu candan oynayacaksın. Formasını giydiğin takımın hakkını vereceksin. Galip gelmek için inanmak gerekir. Yalandan koşmayacaksın.Bu yapılırsa başarı gelir. Maalesef dün yalandan koşan 1-2 tane oyuncu vardı.” dedi. 
“PLAY-OFF YÜZDE 50”
Fethiyespor’un play-off’a yükselme şansını da sorduğumuz Sülüntay bu konuda Fethiyespor’a yüzde 50 şans verdi. Sülüntay “Fethiyespor’un play-off'a çıkma şansı yüzde 50 bence. Onu da yakalayabilirlerse. Bu takım bizim takımımız. Biz bu takımın formasını sahada gördüğümüz zaman kendimizden geçiyoruz. Futbolcununda bunu yapması gerekir. Futbolcu biz nekadar seviyorsak oda aynı şekilde hem futbolu hem de formasını giydiği takımın hakkını verecek. O takıma ben layığım diyebilecek. Bunu yaptığı zaman zaten görevini yapmış oluyor.İçinde inancı olan insan forması için canını verir. Onlar da seviyorlardır ama ellerindensanırımbu kadarı geliyor. Ama bizİyi düşünelim iyi olsun.” dedi.
“HERŞEY SEVGİ” 
Futbolda her şeyin sevgiden kaynaklandığını da kaydeden efsane kaptan “Yeni bir kan değişikliği yaptılar, hoca olarak değişime gittiler. Gelen hoca inandırıcı olarak çalışmalarını yapar, çocuklarla iyi bir ilişki kurarsa bu iş olur. Seversen beni severim seni misali. Herşey sevgiden kaynaklanır. Öncelikle futbolcu sadece alacağı parayı değil, nasıl hakkederim, nasıl başarı katarım, takım içinde uyumu nasıl sağlarız bunu düşünmelidir.” dedi. 
“FUTBOLCU ÖZEL ÇALIŞMALI”
Bir atasözünü hatırlatan efsane oyuncu Ersu Sülüntay futbolcuların antrenman sonunda kendileri için özel çalışmalar da yapması gerektiğini belirterek “Futbolcu antrenman bitsin de gideyim şeklinde düşünmemeli hocanın sahada verdiği taktiği antrenman bitişi ile o görevi yapan arkadaşlarıyla özel olarak da çalışmalı. Çok fazla antrenmana gidemiyorum. Belki çalışıyorlardır.” dedi. Sülüntay “Bir atasözü vardır. Herkes sakız çiğner ama Ayşe teyze gibi çiğneyemez derler. Her hocanın da kendine göre bir düşüncesi vardır. Belki onlarda idmandan sonra özel çalışmalar yapıyorlardır. Hocamız şuan yaptırıyor mu? yaptırmıyor mu? bilmiyorum.Ama her yiğidin, her hocanın yoğurt yiyişi ayrıdır. Biz yiğit, cesaretli, atılgan, sevecen arıyoruz. Hem talebesine kazandıracak hemde kendi kazanacak. İnşallah Mesut hocamız bunu yapar.” dedi. 
Fethiyespor’un taraftarlarının her zaman kulübünün yanında olduğunu da ifade eden Sülüntay “Taraftar her zaman olduğu gibi aynı. Fethiye’nin sevgisi onlarda ayrı.Esat Bakırcı ve yönetim kurulu da çok büyük emekler harcıyorlar. Onlara da Allah yardımcı olsun.” diye konuştu. 
 

Sülüntay, ''Her Hocaya Küpe Olsun''
Yorumlar 1
Ert Burak 10 Mart 2020 10:39

Gelir anlamında bu kadar sıkıntısı olmayan ve her anlamda zengin bir yörenin takımının bu şekilde yömetiliyor olması derinlemesine araştırılmalı. Şehrin göbeğindeki o otoparktan elde edilen gelirle 1.lig takımı kurulur sanırım. . Ama ama işte.

Bakmadan Geçme