STK'lardan, Yassıca Adaları ve kıyılardaki yapılaşma durdurulsun çağrısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, FETOB ve TÜRSAB tarafından yapılan ortak kamuoyu açıklamasında, Yassıca Adaları başta olmak üzere kıyılardaki yapılaşmanın durdurulması, bakir koyların korunması çağrısı yapıldı. 

  • 2627
STK'lardan, Yassıca Adaları ve kıyılardaki yapılaşma durdurulsun çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortak kamuoyu açıklaması şöyle: 
“Özel Çevre Koruma Bölgesi olan bölgemizde özellikle de Fethiye-Göcek koylarında son yıllarda artış gösteren yapılaşmayı kaygıyla takip ediyoruz. Bakir olduğu için özellikle charter ve günübirlik tekneler tarafından tercih edilen koylarımızda sayıları her geçen gün artan, restoran, kulübe, duş, tekne bağlama yeri, iskele gibi adlar altındaki yapılaşmalar koylarımızın ve denizlerimizin doğallığını yok ettiği gibi, deniz turizmini de olumsuz etkilemektedir. 
Son olarak bölgemizin en gözde adreslerinden biri olan ve Türkiye’nin dışa açılan tanıtım fotoğraflarında yer alan, tekne turizminde marka haline gelmiş Yassıca Adaları’nın MUÇEV tarafından 3. kişilere kiralanarak işletmeye dönüşeceğini üzülerek öğrendik. Yassıca Adaları’nın tahsisinin MUÇEV Ltd. Şti.‘ne verildiği, MUÇEV tarafından da 3. kişilere kiralanarak işletmeye dönüşeceği duyumu üzerine yarın konuyla ilgili basın açıklaması yapılmasına karar verilmiştir. Bölgemizdeki koylarda artan yapılaşma neticesinde bölgemizin doğal güzelliklerinin ve dolaysıyla turizmin çok olumsuz etkileneceği aşikardır. Geleceğimizin yok edilmesine izin veremeyiz. Körfezde ve koylardaki yapılaşmanın önüne geçilmedikçe, konuklarımızın huzur bulacağı bakir koylarımız ve gelecek nesillere bırakacağımız doğal güzelliklerimiz kalmayacaktır. Bölgemizin deniz turizminde tercih edilme sebebini de ortadan kaldıracak nitelikteki bu yapılaşmaların acilen durdurulması için yetkili makamları göreve davet ediyoruz.
Konuyla ilgili 15 Nisan 2021 Perşembe günü saat 11.00’de Yassıca Adaların’da yapacağımız ortak basın açıklamasında, Yassıca Adaları ile bölgemizdeki tüm kıyı ve koylarda devam eden inşaat talanına son verilmesi için yetkili kurumlara gereğini yerine getirmeleri çağrısında bulunacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”  denildi.
 

Bakmadan Geçme