Sporfest Satranç Turnuvasına yoğun ilgi

Fethiye Sporfest kapsamında gerçekleştirilen satranç turnuvasına Türkiye'nin değişik illerinden yoğun katılım oldu. Ölüdeniz'de Sunshine Resort Hotel'de gerçekleşen satranç şampiyonasına 196 sporcu katıldı.

  • 1184
Sporfest Satranç Turnuvasına yoğun ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sporfest kapsamında gerçekleştirilen satranç turnuvası 5 kategoride gerçekleştirildi. 196 sporcu şampiyonaya katılırken Batman, Şırnak, Ordu, Gaziantep, Çanakkale, Eskişehir, Antalya, Denizli, İzmir, Ankara, İstanbul, Muğla ve Isparta’dan sporcular katıldı. 2 gün devam eden turnuvada Türkiye’nin tanınmış sporcularında yarışırken 6 tur yarışma gerçekleştiriyorlar. Turnuvada dereceye girecek sporculara madalya ve kupaları da verilecek. Türkiye satranç federasyonu Fethiye ilçe temsilcisi Murat Sayın turnuvaya ilginin yoğun olduğunu belirtip ; ''2 gün boyunca 6 turda 196 sporcu yarışacaklar'' dedi. 
Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit ise ''Sporfest'in devam ettiğini belirtip ''Umduğumuzdan çok iyi organizasyon yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyisi olacak. Alternatif turizm dediğimiz spor turizmimiz daha da gelişecek. Bu sayının gelecek yıllarda 5-10 binlere çıkacağına inanıyorum'' dedi. 
Sunshine Resort Hotel Genel Müdürü Ahmet Küçük ise ''Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduk’ ifadelerini kullandı. Fethiye’de Doğa Kolejinden bu turnuvaya katılan Naz Asya ise ''Kazanmak ve ilk sıraları almak istiyorum'' diye konuştu. 
 

Sporfest Satranç Turnuvasına yoğun ilgi
Sporfest Satranç Turnuvasına yoğun ilgi
Sporfest Satranç Turnuvasına yoğun ilgi

Bakmadan Geçme