Spor Salonu cinayetinde karar çıktı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz yıl Ekim ayı sonunda Patlangıç Mahallesindeki bir spor salonunda kan davası nedeniyle işlendiği öne sürülen cinayetin katil zanlıları olan baba ile oğlunun cinayeti planlayıp tasarlayarak gerçekleştirdiklerine hükmedildi. Spor salonu işletmecisi Riyad Reşat Özkan'ı (26), tasarlayarak adam öldürme ve kasten öldürme suçlarından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan baba Murat Aksoy ile oğlu Metehan Kutalmış Aksoy'un bu cinayeti planlı ve tasarlayarak yaptığını belirten Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında her iki tutuklu sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti. Spor salonu cinayeti tutuklu sanıklarından baba ve oğlu Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşmada son sözlerini söylerken, Özkan'ın annesi Nurcan Özkan da, 'Bunların ağababaları vardır. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum' dedi

  • 4756
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Spor Salonu cinayetinde karar çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Patlangıç Mahallesi Ölüdeniz Caddesi'ndeki spor salonuna giren bir kişi, salonu işleten 26 yaşındaki Riyad Reşat Özkan'ı tabanca ile öldürmüştü. Cinayetin ardından kayıplara karışan zanlı ile oğlu, polisin takibi sonucu Afyonkarahisar'da yakalanıp tutuklanmıştı. 
Geçtiğimiz yıl 28 Ekim tarihinde Patlangıç Mahallesi Ölüdeniz Caddesi'ndeki spor salonuna gelen Murat Aksoy, tabanca ile işletme sahibi 26 yaşındaki Riyad Reşat Özkan'ı vurarak öldürmüştü. Spor salonu kan gölüne dönerken ağır yaralanan Özkan, kaldırıldığı özel hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Polis ekipleri, olaydan sonra geniş çaplı inceleme ve araştırma başlatıp katil zanlılarının aracının plakasını tespit etti. Polis, öldürülen Özkan'ın Erzurumlu olduğunu ve geçmiş yıllarda Erzurumlu başka bir aileyle kan davasının bulunduğunu tespit ederek, Murat Aksoy ve oğlu Metehan Kutalmış Aksoy’u Afyonkarahisar'da bir başkası üzerine kiralanmış araçta yakalayıp adalete teslim etmişti. 

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında korona virüs tedbirleri kapsamında alınan karar gereğince tutuklu sanıklar Murat Aksoy ve oğlu Metehan Kutalmış Aksoy, Seydikemer T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda SEGBİS ortamında hazır edilirken, avukatları da Ankara’dan SEGBİS ortamında duruşmada son savunmaları gerçekleştirdiler. Kan davası cinayetine kurban giden spor salonu işletmecisi Riyad Reşat Özkan'ın acılı annesi Nurcan Özkan da duruşmada hazır bulundu. 

SON SÖZLERİ NE OLDU?
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Cumhuriyet Savcısı cinayet ile ilgili mütalaasını tekrar ederken, tutuklu sanıklar ve sanık avukatlarının savunma dilekçelerinin duruşma dosyasında yer aldığı ifade edildi. Maktul Riyad Reşat Özkan’ın annesi Nurcan Özkan, sanıkların cezalandırılmasını talep ederek, “Bunların ağababaları vardır, buraya geldikleri araçta üç kişiydiler. Arabayı süren de sanık Metehan değildi. Boynunda dövmesi olan, T.S. isimli kişiydi” dedi. Tutuklu sanık Metehan Kutalmış Aksoy ise son savunmasında “Takdir mahkememizindir. Savunmalarımı aynen tekrar ediyorum, babamın gerçek düşüncesinden haberim yoktu. Bilseydim ona engel olmak isterdim” ifadelerini kullandı. Tutuklu sanık Murat Aksoy ise “Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum, pişmanım, çok üzgünüm böyle bir şey olmasını istemezdim. Böyle bir sonuçla karşılaşacağımı bilsem, Fethiye il sınırına bile gelmezdim. Tasarlama diye bir düşüncem de yoktu” şeklinde konuştu. 
Sanık Metehan Kutalmış Aksoy’un avukatı Serdar Yiğit, mütalaaya karşı savunmalarını yazılı olarak yaptıklarını belirterek, “Müvekkilimin olaya iştirak iradesi bulunmamaktadır, müvekkil keşif faaliyetlerine katılmamıştır. Müvekkil babası ile yaklaşık 18 yıldır görüşmemektedir. Babasının teklifi üzerine Fethiye’ye gitmiştir. Suça iştirak etmemiştir, beraatını ve tahliyesini talep ediyoruz” dedi. 
Sanık Murat Aksoy’un avukatı, Muhammet Mustafa Kestir ise müvekkilinin samimi beyanını içerir dilekçesini mahkemeye gönderdiğini belirterek, “Maktulün refah içersinde yaşadığını düşünmüş ve eski arkadaşının para karşılığında öldürüldüğünü düşünmüş ve oğlunu kandırarak iş bahanesi ile oğluyla Fethiye’ye gitmiştir. Maktul ile konuşmak ve yaralamayı da göze alarak görüşme sağlamıştır. Maktulün silaha uzandığını düşünerek bacak arasına doğru ateş etmiş, yerinden kalkınca 3-4 el daha ateş etmiş. Öldürme kastı yoktur, olsaydı bir başka ıssız yerde öldürebilirdi. Diğer sanığın olaya katkısı yoktur, istemeden maktulü öldürmek zorunda kalmıştır. Mütalaayı kabul etmiyoruz, tahliyesine karar verilmesini istiyoruz” dedi. Bu savunmaların ardından, sanık Metehan Kutalmış Aksoy son sözünde “Takdir mahkememizindir, tahliyemi talep ediyorum” derken, katil zanlısı baba Murat Aksoy ise son sözünde “Takdir mahkememizindir” ifadelerini kullandı. 

KARAR AÇIKLANDI
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Ungan, 10 dakikalık aranın ardından, kararı açıkladı. Karara göre; Tutuklu sanık Murat Aksoy tasarlayarak kasten öldürme suçunu işlediği sabit görülerek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, ayrıca 6136 sayılı yasa 13/1 muhalefet suçundan bir yıl altı ay hapis ve 50 gün para cezası ile cezalandırıldı. 
Oğlu tutuklu sanık Metehan Kutalmış Aksoy ise, tasarlayarak kasten öldürme suçuna yardım ettiği anlaşıldığından, yardımın boyutu, niteliği ve suçun işlenmesindeki özelliklerde nazara alınarak 17 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. Her iki tutuklu sanık için indirim gözetilmezken, tutukluluklarının devamına karar verildi. 
ACILI ANNE, “ALLAH’A HAVALE EDİYORUM”
Duruşmanın ardından Riyad Reşat Özkan’ın annesi Nurcan Özkan, “Ben Allah’a ve adaletine bırakıyorum. Onlar benden daha beter evlat acısı yaşayacak. Benim nasıl ciğerim yandıysa aynı acıyı onlar da yaşayacak” dedi.
 
Yine bir yakını ise, “Olayı azmettirenler ayrıdır, onlarda cezalandırılmadır. Allah’ın adaleti mutlaka tecelli edecektir” ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme