Spor salonları destek paketi talep ediyor

Korona virüsü tedbirleri kapsamında spor salonları kapatılınca, işletmeler sıkıntılı bir döneme girdi. Bu anlamda işletmeciler bazı sektörler için hazırlanan destek paketi talebinde bulundular. Fethiye Fitness Center İşletmecisi Fitness Eğitmeni ve Milli Sporcu Ali Osman Gürsoy, 'Yaklaşık 2 aydan bu yana kapalıyız. Bu süreçte herhangi bir destek paketinden yararlanamadık. Fatura, kira ve personel masrafları açısından zorlu geçti. Diğer sektörler destek paketinden yararlandılar. Bizlere de böyle bir imkan sağlanmasını talep ediyoruz' ifadelerini kullandı.

  • 1786
Spor salonları destek paketi talep ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü salgını sürecinde birçok sektör işletmelerini kapatmak zorunda kaldı. Bunlardan birisi de spor salonları. Bu dönemde salonlarını açamayan işletmeciler, büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler. Fethiye Fitness Center İşletmecisi Fitness Eğitmeni ve Milli Sporcu Ali Osman Gürsoy, işletmelerinin 2 aydan bu yana kapalı olmasının kendilerini yıprattığını dile getirdi. Korona virüsü salgını öncesinde spor salonlarının el dezenfektanı, galoş, havlu kullanımı, havalandırma ve hijyen kurallarına riayet ettiklerinin altını çizen Ali Osman Gürsoy; spor salonlarının bir an önce açılması temennisinde bulundu.   

Fethiye Fitness Center İşletmecisi Fitness Eğitmeni ve Milli Sporcu Ali Osman Gürsoy yaptığı açıklamada, “6 yıldır Fethiye’de spor salonu işletiyorum. Öte yandan Milli Sporcuyum. Yaklaşık 2 aydan bu yana kapalıyız. Bu süreçte herhangi bir destek paketinden yararlanamadık. Fatura, kira ve personel masrafları açısından zorlu geçti. Diğer sektörler destek paketinden yararlandılar. Bizlere de böyle bir imkan sağlanmasını talep ediyoruz. Korona virüs salgının en başından bu yana bağışıklık sistemi üzerinde duruluyor. İnsanların kendini en rahat hissettiği ve sağlıkları ile ilgilenildiği yerler spor salonlarıdır. En kısa sürede bu merkezlerin açılmasını temenni ediyoruz. Yaşadığımız bu dönemde bizler için de bir destek paketi hazırlanırsa giderlerimizi karşılamaya katkı sağlayacaktır” dedi.

Açıklamasını sürdüren Gürsoy, “Fethiye Fitness Center ailesi olarak kapı girişimizden salonun devam eden kısmına kadar 3 bölümde galoş zorunlu. Salgın öncesinde her köşede el dezenfektanları ve peçeteler vardı. Havlu hizmetimiz en başından bu yana devam ediyordu. Salonumuza gelenlere havluları ile gelmelerini rica ediyorduk, olmayanlara kendi yaptırdığımız havluları veriyorduk. Bilim Kurulu açıklama yapsa, belli kurallar dahilinde hareket edilsin… Kişi sayısı ve havalandırma; bunların hepsi bizde mevcut. Metrekare ölçüsünde saat dilimlerine göre belirli sayıda kişinin salonda bulunması gerekiyorsa, planlamamızı ona göre yaparız. Bu süreçte kapalı kalmak bizleri çok yıpratıyor. Bilim Kurulu’nun bizlerden ne isteyeceğini az çok biliyoruz. Salonlarımızda havalandırmadan hijyene, galoştan havluya kadar hepsine önceden de özen gösteriyorduk” şeklinde konuştu.  

Spor salonları destek paketi talep ediyor
Spor salonları destek paketi talep ediyor
Spor salonları destek paketi talep ediyor

Bakmadan Geçme