• Haberler
  • Spor
  • Spor hocası Naim Uçar, gençlerin yanlış ağırlık çalışması yaptığını belirtti

Spor hocası Naim Uçar, gençlerin yanlış ağırlık çalışması yaptığını belirtti

Vücut geliştirmeye yönelik yapılan sporlarda yapılan yanlışlar sakatlıklara neden olabiliyor. Cimnastik ve vücut geliştirme eğitmeni olan Naim Uçar, doğru yapılmayan vücut geliştirme sporunun zararlarını aktardı.

  • 63

Kelime olarak formda kalmak, sağlıklı olmak gibi bilinse de fitness, yaygın dilde genelde vücut geliştirme olarak biliniyor. Gençler arasında yaygın olan bu spor dalı daha fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için yapılıyor. Bilinçsizce yapıldığı takdirde ise ciddi sakatlanmalara yol açabiliyor. 

Cimnastik ve vücut geliştirme eğitmeni olan Naim Uçar, doğru yapılmayan vücut geliştirme sporunun zararlarını ve bu sporun nasıl yapılması gerektiğini aktardı. Uçar yaptığı açıklamada, "Vücut geliştirme muhakkak bir hoca eşliğinde yapılmalıdır. Şimdiki gençler hemen vücut şekil alsın diye yanlış ağırlık çalışması yapıyorlar. En büyük yanlışlardan biri budur. Hemen güçleneyim, şekle gireyim, 100 kg ağırlık kaldırayım gibi hatalar yapıyorlar. Bizim işimizi merdiven gibi düşünmeniz lazım; adım adım ilerlemek gerekiyor, hocaların verdiği programlara uymak gerekiyor. Gençlerin bir hatası da spora başlar başlamaz kasları büyüten iğneler kullanmak; bu çok yanlıştır. Ben yıllardır bu sporun içindeyim, ne iğne vurdurdum ne de doğal olmayan yollar denedim. Ben hep doğal yollardan, sağlıklı beslenerek bu sporu yaptım ve çevreme de yaptırdım; doğru olan da bu. Beslenmeye gelince, sebze ağırlıklı beslenilmelidir. Salata yapıp üzerine kırmızı, beyaz et ya da balık ilave ederek tüketilebilir. Ekmek, tatlı gibi besinlerden uzak durulmalıdır” dedi.
 

Bakmadan Geçme