Soydemir, 'Esnafların desteklenmesini bekliyoruz'

Tüm dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen korona virüsü salgını mücadele kapsamında yurt genelinde uygulanmak üzere yeni kısıtlamalar geldi. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir esnafların ve sanatkarların uyması gereken yeni kısıtlamalar ile ilgili açıklamada bulundu.

  • 888
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Soydemir, 'Esnafların desteklenmesini bekliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle Bilim Kurulu’nun tavsiyesi üzerine Bakanlar Kurulu'nun ek kararlar aldığını hatırlatan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, devlet tarafından esnaflara kira yardımı, düşük faizli kredi ve yapılandırma imkanı sağlanması talebinde bulundu. Kısıtlamaların tahminen yılbaşına kadar devam edeceğini dile getiren Soydemir, açık kalacak işletmelerin çalışma saatleri ile ilgili bilgiler de aktardı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle Bilim Kurulu’nun tavsiyesi üzerine Bakanlar Kurulu ek kararlar aldı. Bu tedbirler neticesinde kahvehaneler, çay bahçeleri, bilardo ve internet salonları bir süreliğine kapatıldı. Tahminime göre yılbaşına kadar kapalı kalacaklar. Market, berber ve kuaförler sabah 10.00’dan akşam akşam 20.00’a kadar işlerini açacaklar. Akşam 20.00 ve sabah saat 10.00 aralığında kısıtlama var. Esnaflarımız maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına sürekli uymaktadır. Hepsine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasını sürdüren Soydemir, “Öte yandan yeni önlemler dahilinde halı sahalar da kapatıldı. Restoran ve kafeler müşteri kabul etmeyecek. Gel-al servis ve paket hizmeti sunacak. Süre ile ilgili herhangi bir bilgi henüz ulaşmadı. Yılbaşına kadar sürecin bu şekilde olacağını düşünüyorum. Esnaflarımıza devletimiz tarafından kira yardımı, düşük faizli kredi ve yapılandırma talebimiz var. Kahvehaneler açıktı fakat oyun yasaktı. Hatta bazı kahvehane esnafları hiç açmadı. Buna rağmen yanlarında çalışan personellerin maaşlarını ve sigortalarının yanı sıra kendi Bağkurlarını ödüyorlar. Haliyle zorlu bir süreç geçiyorlar. Bizim yetkililerden diğer bir isteğimiz kapalı kaldığımız süreç içerisinde primlerimiz devlet tarafından öndensin. Kış dönemi de göz önüne alınarak esnaflarımız desteklenmesini ve primlerinden de muaf tutulmasını bekliyoruz” dedi. 
 

Bakmadan Geçme