SOSYAL MESAFE KURALLARI ALTINDA YÖRÜK YARENİ

Karaçulha Gönüllüleri Derneği, Yörük Kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Yaren gecesi programlarına devam ediyor. Kovid-19 salgını nedeniyle etkinliklerine ara veren dernek, yeni sezon ilk programını seyircisiz olarak yaptı. Organizasyon esnasında sosyal mesafe kuralına dikkat edildi.

  • 560
SOSYAL MESAFE KURALLARI ALTINDA YÖRÜK YARENİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; yeni sezon birinci programı Karaçulha Gönüllüleri Derneği ofisinde gerçekleştirilen Yörük Yareni, sosyal medya aracılığıyla da canlı yayınlandı. Yoğun ilginin olduğu program, yurtiçi ve yurtdışındaki binlerce takipçi tarafından izlendi. İlk programa Kozağaçlı Ali, Erkan Aksoy ve Burhan Tatar ile Karaçulha Yaren Ekibi türküleri ile renk kattı. Geleneksel çalgılarla yöresel türkülerin seslendirildiği organizasyon, pandemi süreci olması nedeniyle seyircisiz olarak gerçekleştirildi. 

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, “Yeni sezon ilk programımızı pandemi nedeniyle seyircisiz olarak gerçekleştirdik. Kozağaçlı Ali, Erkan Aksoy ve Burhan Tatar ile Karaçulha Yaren Ekibi organizasyonumuza türküleri ile renk kattı. Geleneksel çalgılarla yöresel türkülerimiz söylendi. Burada amacımız Yörük Kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme