Son dakika! Usta oyuncu hayatını kaybetti

Yaklaşık bir yıldır akciğer kanseriyle mücadele eden 81 yaşındaki usta oyuncu Mehmet Ulay, Almanya'da hayatını kaybetti.

  • 1378

Pek çok dizi ve filmde rol alan usta oyuncu Mehmet Ulay'dan kötü haber geldi. Uzun zamandır Almanya'da yaşayan oyuncu 81 yaşında hayatını kaybetti.  Son yıllarda akciğer kanseriyle mücadele eden usta oyuncu sevenlerini yasa boğdu.


MEHMET ULAY KİMDİR?
28 Mayıs 1942 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mehmet Ulay, Ankara'da büyüdü ve lise son sınıfta İstanbul'a gelerek Kabataş Lisesi'nden mezun oldu.
1963 yılında Devlet Tiyatroları'nda sanat hayatına başladı. 1965 yılında AST içinde yer alan Mehmet Ulay, 1969 yılında İngiltere'ye giderek Oldwick Theater'da görev aldı.
İki yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde yeniden Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde, müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Bir süre sonra tekrar yurt dışına giderek Almanya ve Amerika'da tiyatro üzerine araştırmalar yapan Ulay, dönüşünden sonra sinema, dizi ve TV reklam filmlerinde rol aldı.
2001 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Oynadığı tiyatro oyunları arasında Çalıkışu, Casablanca, Yalandan Kim Ölmüş, Sacco ile Vanzetti, Durand Bulvarı sayılabilir.

Sinemada ise Yıldızlara Bak, Çiçero, Daire, Emret Komutanım Şah Mat, Beyza'nın Kadınları gibi yapımlarda boy gösterdi.

Oynadığı diziler arasında ise Süper Baba, Kurtuluş, Küçük Besleme, Üvey Baba, Yarım Elma, Emret Komutanım, Ezel, Arka Sıradakiler, Muhteşem Yüzyıl, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Baba Candır, Hakan: Muhafız, Hükümsüz ve Seni Çok Bekledim sayılabilir. En son Mahkûm dizisinde rol almıştı.

Bakmadan Geçme