Sokağa Çıkma Yasağı Bulunan Vatandaş Aracıyla Hamile Kadına Çarptı

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 78 yaşındaki araç sürücüsü kaza yaptı.

  • 5971
Sokağa Çıkma Yasağı Bulunan Vatandaş Aracıyla Hamile Kadına Çarptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akıllara durgunluk veren trafik kazası, Muğla'nın Menteşe İlçesi, Orhaniye Mahallesi, Zihni Derin Caddesi üzerinde meydana geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 78 yaşındaki araç sürücüsü M.K. 48 N 9484 plakalı otomobili ile sokağa çıktı.  M.K, Zihni Derin Caddesi’nde seyir halinde olan ve hamile olduğu öğrenilen G.Ö. yönetimindeki 06 GZM 93 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle 8 aylık hamile olan araç sürücü G.Ö. yol kenarında bulunan ağaca çarparak durabildi. Çevredeki vatandaşların 112 Acil çağrı Merkezi'ne haber vermesi üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

“Akü Bitmesin Diye Arabayı Çalıştırdım”

Sokağa çıkma yasağı bulunan 78 yaşındaki M.K. kaza sonrası yaptığı açıklamada, "Koronavirüs tedbirlerinden dolayı 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Ben de bundan dolayı uzun süredir evdeyim. Arabanın aküsü bitmesin diye arabayı çalıştırmak istedim. Bir tur atıp aynı yerine park edecektim. Böyle olmasını istemezdim" dedi.

Yaşlı adam omuzundan aldığı yara nedeniyle ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kazada yaralanarak ambulansa alınan hamile kadının diğer ambulans gelene kadar olay yerinde bekletilmesine eşi ve çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. Yaklaşık 50 dakika olay yerinde kalan hamile kadının eşi, 'eşinizin durumu stabil' diyen sağlık görevlisine, "Sen bebeğin durumunu görebiliyor musun da stabil diyorsun kardeşim" dedi. Meydana gelen kazanın ardından yaşanan olayları çevrede bulunan vatandaşlar şaşkınlıkla izledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bakmadan Geçme