• Haberler
  • Asayiş
  • Şok rapor: Hollanda uyuşturucu baronuna 720 bin dolar karşılığında tahliye!

Şok rapor: Hollanda uyuşturucu baronuna 720 bin dolar karşılığında tahliye!

Hollandalı uyuşturucu baronu Joseph Johannes Leijdekkers'ın Türkiye ayağını yöneten Abdullah Alp Üstün hakkında tahliye kararı veren mahkeme heyeti HSK tarafından açığa alındı. Heyetle ilgili müfettişlerin hazırladığı rapor ise şoke etti. Raporda savcılığa mail yoluyla yapılan ihbarda Abdullah Alp Üstün ve Mahkeme Başkanı Oktay A.'nın duruşmadan bir gün önce 720 bin dolara anlaştıkları iddia edildi.

  • 431

Hollanda'da başlatılan 'Cherokee' soruşturması kapsamında çetenin liderliğini Hollandalı uyuşturucu baronu Joseph Johannes Leijdekkers'ın yaptığı, Türkiye ayağındaki baronun ise Abdullah Alp Üstün olduğu ortaya çıkmıştı. Geçen yıl yapılan operasyonlarda yakalanan 51 şüpheli hakkında 82 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Abdullah Alp Üstün'ün de aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

AYIN 15'İNİN DE TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ
Gece 02.30'a kadar süren duruşmada Mahkeme Başkanı, duruşma savcısının sanıkların tutukluluk halinin devam etmesi talebine rağmen 15 sanığın da tahliyesine karar verdi. Tahliyenin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin verdiği karara itiraz etti. İtirazı kabul eden İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Abdullah Alp Üstün oğlu Efe Alp Üstün, Aziz Demir, Bahadır Mert Oğur, Eric Schroeder, Selçuk Aydın ve Wilhelmus Adrianus Leijdekkers'in yeniden tutuklanmasına karar verdi. Ancak tüm sanıkların firar ettiği, yakalanmaları için çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

SORUŞTURMA İÇİN İZİN ÇIKTI 
Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi 15 sanığın tahliye kararını veren Mahkeme Başkanı Oktay A. ile ilgili soruşturma izni verdi. Soruşturma izninin ardından HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından tahliyelerin araştırılması için müfettiş görevlendirildi.

MAHKEME HEYETİ AÇIĞA ALINDI
Teftiş müfettişleri hazırladıkları raporu HSK 2. Daire'ye gönderdi. Raporda müfettişler, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oktay A. ile mahkeme heyeti üyeleri Arzu A. ve Veysi G. için ihraç kararı istedi. Rapor doğrultusunda HSK, 3 hakimi de açığa aldı.

RAPOR ŞOK ETTİ
HSK 2. Daire'ye gönderilen dosyaya şok bir rapor girdi. Raporda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Mahkeme Başkanı Oktay A. ve suç çetesi lideri Abdullah Alp Üstün hakkında mail yoluyla ihbarda bulunulduğu ortaya çıktı.

İhbarda Hollandalı uyuşturucu baronu Joseph Johannes Leijdekkers'ın Türkiye ayağını yöneten Abdullah Alp Üstün ve çete üyelerinin İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmadan bir gün önce Mahkeme Başkanı ile 720 bin dolara tahliye kararı için anlaştıkları ifadeleri yer aldı.

Bakmadan Geçme