SOHBET VAKTİ PROGRAMI HER PERŞEMBE FRT EKRANLARINDA 

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Ramazan ayı boyunca yayınlanan programların geri dönüşünün güzel olması dolayısıyla Sohbet Vakti programının her Perşembe saat 20.00'da FRT ekranlarında olacağını kaydetti. Müftü Oktay, 'Amacımız dinimiz hakkında doğru bilgileri aktarabilmek. İslam ile insan arasındaki engelleri kaldırabilmek' dedi. 

  • 1170
SOHBET VAKTİ PROGRAMI HER PERŞEMBE FRT EKRANLARINDA 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Ramazan ayı boyunca yayınlanan programların geri dönüşünün güzel olması dolayısıyla; Sohbet Vakti programının her Perşembe saat 20.00’da FRT ekranlarında olacağını kaydetti. Müftü Oktay, “Amacımız dinimiz hakkında doğru bilgileri aktarabilmek. İslam ile insan arasındaki engelleri kaldırabilmek” dedi. 

GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALDIK 
Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Ramazan ayı boyunca yayınlanan programların geri dönüşünün güzel olması dolayısıyla; Sohbet Vakti programının her Perşembe saat 20.00’da FRT ekranlarında olacağını kaydetti. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptığı açıklamada, “Ramazan ayında FRT ekranlarında güzel bir program icra ettik. Zaman zaman canlı yayınlara katıldık. Geri dönüşleri güzel olduğu için bu yayınların devam etmesi yönünde karar aldık. Alanında uzman Müftülük görevlilerimiz, her Perşembe saat 20.00’da Sohbet Vakti programında izleyenlerin evlerine konuk olacak. Amacımız dinimiz hakkında doğru bilgileri aktarabilmek. İslam ile insan arasındaki engelleri kaldırabilmek. İlk programımızda eğitim üzerine çalışmalarımızı ve projelerimizi aktardık” ifadelerini kullandı. 

HAKLARI SAKLI KALACAK 
Bu yıl gerçekleşecek olan Hac ibadeti konusunda bilgiler aktaran Müftü Oktay, “Hac ibadeti konusunda Diyanet İşleri Başkanlığımız bir açıklama yaptı. Suudi Arabistan hükümeti de bu yönde açıklamasını yaptı. Hac ibadetini sadece kendi ülkesi sınırları içerisinde bulunanların yapabileceğini bildirdi. Son kurada Hacca gitmeye kazanmış kardeşlerimizin, hakları saklı kalacak. İnşallah seneye bu salgından kurtulursak, ibadetlerini yerine getirmiş olacaklar” şeklinde konuştu. 

YURTİÇİ VEKALET ÜCRETİ 975 TL 
Fethiye Müftüsü Kamil Oktay vekaletle kurban kesimi ile ilgili olarak, “Kurban Bayramı’na da az bir zaman kaldı. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türk Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa organize ettiği vekaletle kurban kesim organizasyonunda, fiyatlar belirlendi. Yurtiçinde 975 TL, yurtdışında ise 875 TL fiyat belirlendi. İsteyenler yurtiçinde ve yurtdışında bu ibadetlerini ifa edebilirler. Kurban yaklaşmak demektir. Allah’ın rızasını kazanmak için bir vesiledir. Bu kişiler, imkanı olmayan din kardeşlerimiz ile sofralarını paylaşacaklar. Bu yolla bağışta bulunmak isteyenler Diyanet Vakfımızın internet sitesinden online olarak kurbanlarına vekalet verebilecekler. Öte yandan dileyenler Müftülüğümüze de gelip vekalet verebilirler” açıklamalarında bulundu. 

YAZ KURAN KURSLARI UZAKTAN EĞİTİM İLE OLACAK 
Yaz Kuran Kurslarının uzaktan eğitim yöntemi ile yapılacağını dile getiren Müftü Oktay, “Bildiğiniz gibi Kovid-19 salgını dolayısıyla birçok güzellikten mahrum olduk. Eğitim öğretimde uzaktan eğitim olduğu gibi Yaz Kuran Kurslarımızda uzaktan eğitim yapılacak. 29 Haziran itibariyle eğitimlerimiz başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın web sayfasından, online olarak kayıtlar yapılabilecek. Eğitimlerimiz 6 hafta sürecek. Kayıtlarda yaş sınırlaması yok. Haftanın 5 günü saat 09.30’da Diyanet TV’den yayın yapılacak” diye konuştu. 


  
 

Bakmadan Geçme