SOĞUK HAVA VE PAKETLEME TESİSİ PLANLANIYOR

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Ortaca'da bulunan soğuk hava deposu ve paketleme tesisinin işlevselliğini referans göstererek, Fethiye'de de kurulacak benzer bir tesisin faydalı ve gerekli olacağına dikkat çekti.

  • 1135
SOĞUK HAVA VE PAKETLEME TESİSİ PLANLANIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ev sahipliğini ve sekretaryasını Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın üstlendiği, Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, FTSO Meğri Salonu’nda toplandı.

 

Toplantıya, dönem başkanı Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Gümüş, Şehir Plancıları Odası Fethiye Şubesi Temsilcisi Birol Keski, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Şubesi’nden Ahmet Kasap, Fethiye Baro Temsilcisi Fatih Taşer, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliğinden Gökhan Güngör,  Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Şubesi’nden Sermet Ünel ve Fethiye Ziraat Odası Temsilcisi Gökçen Güven katıldı.  

 

Toplantıda ilk gündem maddesi olarak sera atıklarının toplanıp değerlendirilebileceği, geri dönüşümünün sağlanabileceği bir tesis kurulması hususu ile ikinci gündem maddesi olarak ilçemizde kurulmak üzere bir soğuk hava ve paketleme tesisi planlanması konuları görüşüldü.

 

SERA ATIKLARININ ÇEVREYE VERDİĞİ ZARARLAR ELE ALINDI

Toplantının ilk gündem maddesi sera atıklarından çevreye zarar vermeden kurtulabilmek adına, atıkların tek merkezde depolanmasını sağlayacak bir tesis kurulumu ile ilgiliydi. Tarımsal atığın kirlilik adına çok büyük bir problem olduğu, insan sağlığına olumsuz etkileri ve geri dönüşümü sağlama koşulları değerlendirildi. Atıkların geri dönüşümünün sağlanabileceği, atıklardan elde edilen biopazdan elektrik ve yan ürün olarak biyokömür, kompost gübre ve sıvı gübre elde edilebileceği büyük çaplı seraların yoğunlukta olduğu bölgelere bir tesisin kurulması gerektiğinden bahsedildi. Geri dönüşüm üzerine Muğla Üniversitesi’nin çalışmaları olduğu, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı’nın da gündeminde bu konunun olduğu kaydedildi, bir sonraki toplantıda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde konuyla ilgili çalışan akademik birimlerin ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı’nın ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kontrol Daire Başkanı’nın davet edilmesi kararı alındı.

 

SOĞUK HAVA VE PAKETLEME TESİSİ PLANLANIYOR

Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Ortaca’da bulunan soğuk hava deposu ve paketleme tesisinin işlevselliğini referans göstererek, Fethiye’de de kurulacak benzer bir tesisin faydalı ve gerekli olacağına dikkat çekti ve Platform üyeleri soğuk hava ve paketleme tesisinin bölgeye sağlayacağı katma değer üzerinde istişarelerde bulundular.

 

 

Bakmadan Geçme