Şimdi Ev Almanın Tam Zamanı

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, konut kredi maliyetlerinin yüzde 2'lere çıktığı bu günlerde faiz oranlarının 0.98'e çekilmesinin çok büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

  • 1321
Şimdi Ev Almanın Tam Zamanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı yeni konut kampanyasının detaylarını değerlendiren Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, konut kredi maliyetlerinin yüzde 2'lere çıktığı bu günlerde faiz oranlarının 0.98'e çekilmesinin çok büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Ev almak isteyen vatandaşların bankalardan kredi çekmeye uğraşmadan direk inşaat firmaları ile 10 yıllık anlaşacaklarını kaydeden Oğuz, “Doğru gayrimenkule yapılacak yatırımlar uzun vadede alıcı açısından son derece olumlu olacaktır” dedi.

Gayrimenkul sektöründe stokların eritilmesi ve vatandaşın ev sahibi olabilmesi için yeni bir konut  kampanyası başlatıldı. Buna göre konut kredisi faizleri, bir önceki kampanya döneminde olduğu gibi yüzde 0.98'e çekildi ve yüzde 10 indirim yapıldı, 120 ay vade uygulandı.Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, hükümetin başlattığı konut kampanyası ile merak edilenleri açıkladı. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Hükümetin duyurduğu kampanya büyük il ve ilçelerde olacak şekilde ama daha ziyade büyükşehirlerdeki büyük firmaların ürettiği stokları eritmek amacıyla ve vatandaşın konut ihtiyacını uygun rakamlarda karşılamadır” dedi.

0.98 ÇOK İYİ BİR RAKAM

Ev almak isteyenler için bu kampanyanın büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Oğuz, “Türkiye’de enflasyon yükseldi. Faizler de yükseldi. Dolayısı ile inşaat maliyetleri de yükseldi. Şu anda geçmiş yıllardan gelen inşaat stoku olduğu için yapılan kampanyaya enflasyon rakamları yansıtılmadı. Bu nedenle hem inşaat firmaları fiyatlarını arttıramıyorlar hem karlarından feragat ediyorlar hem de firmalar enflasyonu yansıtamıyor. Faiz oranı 0.98 olarak belirlendi ve 10 yıl vadeli olarak alabiliyorsun. Dolayısı ile kullanıcı için yapılacak alımlar mantıklı. Türkiye’de şu anda faizler 25-30 aralığında seyrediyor. Yıl itibariyle ise yüzde 10’a denk geliyor. Alıcı açısından yüzde 20 civarında tüketici rantı oluşuyor. Doğru gayrimenkule yapılacak yatırımlar uzun vadede alıcı açısından son derece olumlu olacaktır. Tabi alıcının ekonomik durumu da 10 yıl bunu ödemeye müsait olmalı. Bankadan kredi almaya uğraşmıyorsunuz, direk inşaat firmasıyla alışverişinizi yapıyorsunuz. Faiz oranı olarak 0.98 çok iyi bir rakam” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme