Sıfır Atık Temalı Obje Tasarımı yarışması

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 'Sıfır Atık' Temalı Obje Tasarımı Yarışması düzenleneceği belirtildi. 

  • 1415
Sıfır Atık Temalı Obje Tasarımı yarışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Sıfır Atık” Temalı Obje Tasarımı Yarışması ile Fethiye’deki öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak, hayal gücünü geliştirmek, doğaya ve atıklara olan bakış açılarını görsel olarak ifade edebilmelerini sağlamak, ayrıca Dünya Çevre Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Sıfır Atık kapsamına giren atık konuları üzerinde çalışma yapılabileceği öğrenildi. 

Yarışma hakkında Fethiye Belediyesi resmi sitesinden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verilmektedir; 
“Obje tasarımında herhangi bir atık türü kullanılabileceği gibi birden fazla atık çeşidi de kullanılabilir. Ancak öncelikli olarak elektronik atık ve metal atıklar ile yapılacak tasarımlar avantaj sağlayacaktır. Tasarlanan objenin bir amaca hizmet edebiliyor olması gerekmektedir. (özellikle çevresel bir amaca hizmet ederse avantajlı olacaktır.) Yarışmaya 6 – 12 yaş arasındaki çocuklarımız katılım sağlayabileceklerdir. Obje tasarımı çalışması Serbest Teknikle yapılabilecektir. Obje tasarım boyutları en az 50 x 50 cm ebatlarında olmalıdır. Daha büyük boy tasarımlar kabul edilebilecek, daha küçük tasarımlar kabul edilmeyecektir. Tasarımı yapılacak objenin tasarımcı tarafından bir ismi konmalı, bu isim tasarıma ait gönderilecek fotoğrafın içerisinde görülebilmelidir. Tasarlanan objeye ait fotoğraf [email protected] gönderilecektir. İlk elemeyi geçen objelerin Belediye tarafından istenmesi durumunda katılımcı tarafından verilmesi gerekmektedir. Gönderilen mail içerisinde Katılımcının İsmi, soy ismi, yaşı, okulu ve sınıfı, açık adresi, ulaşılabilecek 2 adet cep telefonu numarası yazılması gerekmektedir. Dereceye giren tasarımlar arasından Belediye istediği takdirde ilerleyen süreçlerde bu çalışmayı kullanmakta, sergilemekte serbesttir. Katılımcılar bu koşulu kabul etmiş sayılır. 31 Mayıs Pazartesi Saat: 09.00’a kadar söz konusu mail adresine çalışmalar gönderilmelidir. En geç 7 Haziran Pazartesi saat 17.30’a kadar yarışma sonuçlandırılacaktır. İlk 10’a giren çocuklarımıza bisiklet, kask, dizlik ve dirseklik hediye edilecektir. Hediyeler Belediye Başkanı veya Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelleri tarafından bizzat katılımcının adresinde çocuğumuzun kendisine teslim edilecektir. Diğer katılımcılara katılım belgeleri ve sürpriz hediyeler verilecektir. İlk 10’a giren çalışmaları 3 kişilik Jüri belirleyecektir. Jüri üyeleri Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden 1, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden 2 üyeden oluşacaktır.
Daha detaylı bilgi için: 444 9082 – 6555 - 6506 numaralarını arayabilirsiniz.”
 

Bakmadan Geçme