• Haberler
  • Ekonomi
  • Sicil Affı Meclis Gündeminde! 100 Bin TL Borç Kapatma Kredisiyle Herkes Kara Listeden Çıkacak

Sicil Affı Meclis Gündeminde! 100 Bin TL Borç Kapatma Kredisiyle Herkes Kara Listeden Çıkacak

TBMM'den borçlu vatandaşlara müjdeli haber geldi. Bankalara ve vergi dairelerine borcu bulunan, kara listede yer alan milyonlarca kişi için sicil affı ve borç kapatma kredisi düzenlemesi yapılıyor. Yeni düzenleme ile borç kapatma kredisi kullanmak ve tüm borçlardan kurtulmak mümkün olacak. Ayrıca, bu af müjdesiyle kara listeden çıkacak milyonlarca kişi bulunuyor. Peki, sicil affı ne zaman yürürlüğe girecek? İşte sicil affı ve borç kapatma kredisi ile ilgili en son gelişmeler...

  • 4475
Sicil Affı Meclis Gündeminde! 100 Bin TL Borç Kapatma Kredisiyle Herkes Kara Listeden Çıkacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sicil Affı Kimleri Kapsıyor?
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu düzenleme ile hem borç kapatma kredisi verilecek hem de sicil affı uygulanacak. Devlet destekli borç kapatma kredisi sayesinde vatandaşlar borç yükünden kurtulacak ve sicil affı ile bankaların kara listesinden çıkacak. Yani, kara listeye giren ve ödeme zorluğu çeken vatandaşlar finansal rahatlama elde edecekler.

Sicil Affı Kredisi Veren Bankalar
Devlet destekli borç kapatma kredisi, kamu bankaları tarafından verilecek. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, borcu olan vatandaşlara 100.000 TL’ye kadar düşük faizli krediler sağlayacak. Başvurular, bu kamu bankalarının şubeleri aracılığıyla yapılabilecek.

Sicil Affı Ne Zaman Gelecek?
TBMM’ye gelen torba yasa maddeleri arasında bulunan borç kapatma kredisi ve sicil affı için geri sayım başladı. Bu destekler, TBMM'nin tatilden dönmesiyle birlikte oylanacak. Eğer meclis genel kurulunda kabul edilirse, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

Bakmadan Geçme