• Haberler
  • Ekonomi
  • SGK müjdeyi verdi: 1 kereliğine mahsus 3 Bin 385 TL para yardımı yapılacak

SGK müjdeyi verdi: 1 kereliğine mahsus 3 Bin 385 TL para yardımı yapılacak

Vatandaşların hanesinden sigortalı bir kişinin vefat etmesi durumunda bir defalığına mahsus haneye 3 bin 385 TL yardım yapılacağını duyurdu.

  • 431
SGK müjdeyi verdi: 1 kereliğine mahsus 3 Bin 385 TL para yardımı yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından dikkat çeken bir son dakika açıklaması yapıldı. Vatandaşların hanesinden sigortalı bir kişinin vefat etmesi durumunda bir defalığına mahsus haneye 3 bin 385 TL yardım yapılacağını duyurdu. Türkiye 'de milyonlarca ihtiyaç sahiplerine birçok farklı destek ödemesi sağlanmaya devam ederken dikkat çeken bir destek ödemesinin daha duyurusu yapıldı. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine yönelik destek ödemeleri sağlanmaya devam ederken hanesinde bir sigortalının vefat etmesi durumunda haneye tek seferlik 3 bin 385 TL para yardımı sağlanacağı ifade edildi. Peki, cenaze ödeneğinden kimler yararlanabilir? Cenaze ödeneği kimlere verilir, başvuru şartları neler?

Birçok kişinin ''Vefat yardımı'' olarak bildiği “ Cenaze Ödeneği”, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenip Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanınca onaylanan tarife üzerinden ölen sigortalının ailesine ödeniyor. 

Cenaze ödeneği, iş kazası, meslek hastalığı sonucu veya sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı almaktayken ya da kendisi için en az 360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi bildirilmişken ölen sigortalının hak sahiplerine sağlanıyor. 

Hak sahiplerinin cenaze ödeneğinden yararlanması için Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi ile SGK’ya başvuru yapması gerekmektedir. Hak sahiplerine aylık bağlama şartlarının gerçekleşmemesi ya da cenazenin eş, çocuk, ana/baba ya da kardeşler haricinde gerçek veya tüzel kişilerce kaldırılması durumunda dilekçeyle gerçekleşen başvurular kabul görmektedir. 

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca (TÜİK) açıklanan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) değişim oranında her sene arttırılmaya devam edilen cenaze ödeneği bu sene için 3 bin 385 TL olarak ödenmektedir. 

Bakmadan Geçme