• Haberler
  • Ekonomi
  • SGK'dan 13 Bankayla Emekliye Ayrıcalıkları İçeren Protokol Hamlesi: İşte sunduğu avantajlar

SGK'dan 13 Bankayla Emekliye Ayrıcalıkları İçeren Protokol Hamlesi: İşte sunduğu avantajlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik çeşitli indirimler ve ayrıcalıklar sunmak amacıyla 13 banka ile iş birliği protokolü imzaladı. SGK Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım programında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, 'Türkiye Yüzyılı'nın emektarlarına müreffeh bir hayat sağlamak adına kamu kuruluşları ve özel teşebbüslerle iş birliği yapıyoruz' dedi.

  • 916
SGK'dan 13 Bankayla Emekliye Ayrıcalıkları İçeren Protokol Hamlesi: İşte sunduğu avantajlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emeklilere Yönelik İndirim ve Kolaylıklar
Aydın, "Emeklilerimize yönelik birçok alanda indirim, kolaylık ve fırsatlar oluşturduk. Yeni hayata geçirdiğimiz emekliler.gov.tr sitesi üzerinden nerede, hangi firmanın ne tür avantajlar sağladığını görebilirsiniz." ifadelerini kullandı. Her ilde SGK merkezlerinde kurulan emekli masaları ile emeklilere rehberlik hizmeti sunulduğunu belirten Aydın, "81 ilimizde 4 bin 123 firma ile indirim avantaj protokolü yaptık." dedi.

Emekli Kimlik Kartları ve Banka Kartları
Emekli dijital kimlik kartları, TROY ve bankaların emekli banka ve kredi kartları aracılığıyla söz konusu fırsatların hayata geçirildiğini belirten Aydın, "Emeklilere yönelik dijital çözümler ve kartlar üzerinden birçok avantaj sunuyoruz" dedi.

Bankalar Hızla Sürece Dahil Oldu
SGK Başkanı Raci Kaya, "Emekliler Yılı" kapsamında emeklilerin yaşam kalitesini artırmak için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Kaya, bankaların emeklilere özel indirimler ve ayrıcalıklar sunma sürecine hızla dahil olduğunu belirtti.

Ziraat Bankası'ndan Emeklilere Özel Çözümler
Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Sağlık, emeklilerin finansal ihtiyaçlarına yönelik en doğru çözümleri üretmeye odaklandıklarını belirtti. Sağlık, "Orta Vadeli Program'da yer alan stratejiler çerçevesinde, TROY kartlarının işlem hacmini büyük ölçüde artırdık. Bu, iş birliği yaptığımızda hedeflere ulaşma potansiyelimizi gösteren önemli bir göstergedir." dedi.

İş Birliği Yapılan Bankalar
Emeklilere özel indirim ve ayrıcalıklar sunan bankalar şunlardır: PTT Bank, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Denizbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım, Garanti Bankası, ING Bank, Yapı Kredi, QNB Finansbank ve Akbank.
 

Bakmadan Geçme