Seydikemerli Öğrenciler 'Lütfen Sıfır Atık' Dedi

Seydikemer'de 'Sağlığım İçin Doğayı Seçtim' projesi kapsamında öğrencilere yönelik eğitimlere devam ediliyor. Proje sayesinde öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor.

  • 647
Seydikemerli Öğrenciler 'Lütfen Sıfır Atık' Dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi destekleriyle Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sağlığım İçin Doğayı Seçtim” projesi çerçevesinde öğrencilereyönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ülke genelinde yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında, ilçe genelinde farkındalık oluşturma, çevre sorunlarına dikkat çekme, çevre bilincini geliştirme etkinlikleri düzenledi.

Bu kapsamda Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu Ortaokulu, Döğer Ali Hilmi Yonca Döğerli Ortaokulu, Merkez Ata Ortaokulundan toplam 45 öğrenci Seydikemer’de geri dönüşüm uygulayan Kaydem firması Çevre Mühendisi ÖzgürÇağrıtekin’den eğitim aldı. Eğitimde; ‘Doğal varlıkların korunması, tüketilebilir varlıkların ve çevrenin bilinçli kullanılması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ile birlikte atık yönetimi’ konularında eğitim verildi. Farkındalık kazandırılması amacıyla yürütülen eğitimlerde;”İçinde bulunduğumuz yüzyıl birçok teknolojik imkânı insanlığın hizmetine sunarken, bir yandan da insanlığın ortak değeri olarak kabul edilen çevreden geri getirmesi zor, hatta imkânsız olan varlıkları da alıp götürmektedir. Ülkemizde hızlı ekonomik büyüme, kentleşme, nüfus atışı ve refah seviyesinin yükselmesi giderek artan miktarda atık üretimine yol açmaktadır. Bu atıklar insan ve çevre sağlığı açısından potansiyel tehlike oluşturmakta, atıkların çevreye zarar vermeden geri kazanımı ya da bertaraf edilmesi başta çevre ve insan sağlığı olmak üzere ekonomiyi de yakından ilgilendirmektedir.” Denildi.

Eğitimlerde ayrıca öğrencilerin ve ailelerinin doğal varlıklarımızın ve doğamızın korunabilmesi adına neler yapmaları gerektiği anlatıldı.Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Müdürlük olarak bizlerde öğrencilerimizin evlerinde ve okullarında biriktirdikleri katı organik atıklarla kompost yapımını uygulamalı gösterdik. Hemen her türlü organik atığın bir araya getirilerek çürütülmesi sonucu elde edilen doğal gübrenin tarımda kullanımını doğaya ve çevreye katkılarını anlattık. Öğrencilerimizle birlikte okullarımızın sebze hobi bahçesinde çok keyifli ve renkli anlar yaşadık.Bu farkındalık çalışmasını gerçekleştirebilmemizde emeği geçen Seydikemer Kaymakamlığımıza, Kayadibi, Döğer, Merkez Ata Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerine, Seydikemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne, Kaydem Katı Atık Tesisine, Ziraat Odası Başkanlığımıza çok teşekkür ediyoruz.” denildi. 

Bakmadan Geçme