Seydikemer'de istiridye mantarı üretiyor

Seydikemer İlçesi Bağlıağaç Mahallesi'nde yüz metrekarelik bir alanda istiridye mantarı yetiştiren Sefa Kocakahya, Genç Çiftçi Projesi'nden aldığı destekle önemli bir üretim potansiyeli yakaladı. 2 yıldır bu işi yapan Kocakahya, istiridye mantarının bölgede tanıtılması için de gayret harcıyor.

  • 4731
Seydikemer'de istiridye mantarı üretiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sefa Kocakahya’nın üretim yaptığı tesisi ziyaret eden Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Tarım İlçe Müdürü Engin Maraşlı, Seydikemer İlçe Jandarma KomutanıYüzbaşı Süleyman Bahadır İyilikçi, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Bağlıağaç Mahallesi Muhtarı Yücel Özdemir; istiridye mantarı üretimi yapılan alanda incelemelerde bulundular ve bilgi aldılar. 
Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu yaptığı açıklamada, “Bağlıağaç Mahallesi’nde ufak bir alanda burada çok yaygın olmayan, herkesin çok bilmediği istiridye mantarını kendi imkanları ile yetiştirdiğini gördük. Yaptığımız istişareler sonucunda Sefa Kocakahya kardeşimizi Genç Çiftçi Projesi’nden faydalandırmak istedik. Hem bölgeye örnek olur hem de mevcut işini daha da geliştirir. Projenin sonucunu yerinde görme fırsatı da bulduk. Yüz metrekare bir alanda aile işletmesi olarak bu işi yürütüyorlar. Bölgemiz için de farklı bir ürün. Ekonomik açıdan da iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bu başarısından dolayı kutluyorum” şeklinde ifadeler kullandı. 


 

Bakmadan Geçme