SEYDİKEMER'DE GENÇ ÇİFTÇİLER DESTEKLENMEYE DEVAM EDİYOR

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önceki yıllarda Bakanlığın 'Genç Çiftçi Hibe Destek Programından' faydalanan çiftçilerini işletmelerinde ziyaret edip desteklemeye devam ediyor.

  • 785
SEYDİKEMER'DE GENÇ ÇİFTÇİLER DESTEKLENMEYE DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe Müdürlüğü Arıcılık Teknik Ekibi 2016 Yılında Bakanlığın "Genç Çiftçi Projesi Hibe Desteğinden faydalanan Arı Yetiştiricisi Ayşe Yağmuroğlu'nu arılığında ve evinde ziyaret etti.

İlçe Müdürü Engin Maraşlı,  “İlçemiz Çatak Mahallesinden Ayşe Yağmuroğlu Bakanlığımızın genç çiftçilerimize yönelik uyguladığı projeye başvurdu. 2016 yılında 40 kovan hibe desteği almaya hak kazandı. İlk yıl Arıcılık konusunda teknik ve uygulama eğitimlerimize katıldı. Düzenli olarak kontrollerimizi yapıyoruz. Arıcılıkla ilgili Her konuda destek veriyoruz. Yetiştiricimizin 100 kovana ulaşmış olması, projeye tüm aile bireylerinin sahip çıkması ve desteklemesi bizleri çok mutlu etti. Müdürlüğümüz "Arı Teknik Ekibinden" Yunus Duman ve Sinan Ünlü genç çiftçimizin kovanlarında genel inceleme ve kontrollerde bulundu. Arı hastalık ve zararları, arılarda mevsimsel bakım-beslenme, arı ürünleri ve ana arı yetiştiriciliği konularında bilgiler verdi. Arıcılık yaparken karşılaştığı problemleri dinleyip, çözüm önerilerinde bulundu. Kendisine projeye böylesine gönül verip sahip çıktığı, "örnek bir arıcı ve anne" olduğu için teşekkür ediyoruz. Bol kazançlar diliyoruz.” Dedi.

 

Genç Çiftçi Ayşe Yağmuroğlu da, müdürlük olarak sürekli kendisine yardımcı olunduğunu, mahalleye başka iş için bile gelinse kendisine bir sorunu olup olmadığının sorulduğunu dile getirip teşekkür etti.

 

Bakmadan Geçme