Seydikemer ve Dalaman'dan Tahliyeler Başladı

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan izin ve tahliye olarak 2 bin 700 civarında hükümlünün çıkışları başladı. Düzenlemenin Türkiye'de yaklaşık 90 bin kişiyi kapsadığı belirtilirken Dalaman ve Seydikemer'deki cezaevlerinde çıkışların planlı ve programlı şekilde sabaha karşı başladığı öğrenildi.

  • 10588
Seydikemer ve Dalaman'dan Tahliyeler Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnfaz düzenlemesine ilişkin yasa Resmi Gazete’de yayımlandı. Yaklaşık 90 bin kişiye tahliyenin önünü açması beklenen kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte Muğla’nın Seydikemer ve Dalaman cezaevlerinden ilk tahliyeler de başladı.
Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Seydikemer Eşen Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda sabaha karşı başlayan izin ve tahliyeler gün boyu devam etti. Hükümlülerin yasaya göre izin ve tahliye işlemlerinin yapılmasıyla birlikte sağlık kontrollerinin ardından sosyal mesafeye uyularak Metro Turizm’in otobüslerine bindirilerek cezaevinden ayrıldıkları kaydedildi. Dalaman ve Seydikemer Eşen cezaevlerinden izin ve tahliye olarak toplam 2 bin 700 civarında hükümlünün akşam saatlerine kadar çıkış yapması bekleniyor. Cezaevi çevresinde ise polis ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri alınırken tahliye edilen kişilerin de salgına karşı maske taktıkları belirtildi.
İnfaz paketi neyi kapsıyor?
İnfaz kanunu cezanın infazında yarı oranında indirime gidiyor. Denetimli serbestlik süreleri bir kereliğine bir yıldan 3 yıla çıkarıliyor. Ancak kanun kasten adam öldürme, cinsel suçlar, kadına yönelik suçlar, uyuşturucu ticareti, Terörle Mücadele Kanunu’nda yer alan suçlar ve MİT kanununa ve devletin güvenliğine yönelik işlenen suçları kapsamıyor.
İnfaz kanunu altı günlük görüşmeler sonrasında TBMM Genel Kurulu’nda dün kabul edilmişti. Genel Kurul’daki oylamaya 330 milletvekili katılmış, 51 milletvekili kanuna ret oyu verirken 279 milletvekili kabul yönünde oy kullanmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) infaz kanununu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini açıklamıştı.
 

Seydikemer ve Dalaman'dan Tahliyeler Başladı
Seydikemer ve Dalaman'dan Tahliyeler Başladı
Seydikemer ve Dalaman'dan Tahliyeler Başladı

Bakmadan Geçme