• Haberler
  • Güncel
  • Seydikemer tarıma dayalı ihtisas (süt sığırcılığı) OSB ilerleme raporu tamamlandı

Seydikemer tarıma dayalı ihtisas (süt sığırcılığı) OSB ilerleme raporu tamamlandı

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Proje İlerleme Raporu tamamlanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına iletildi.

  • 1030
Seydikemer tarıma dayalı ihtisas (süt sığırcılığı) OSB ilerleme raporu tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için bir aşama daha tamamlandı. Seydikemer Süt Sığırcılığı TDİOSB’nin hızla ilerlediğini vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bölge ekonomisine ivme kazandıracak TDİOSB ile ilgili gelişmelerin sevindirici olduğunu kaydetti. FTSO öncülüğünde başlatılan Türkiye’de ilk olacak projeye Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın inandığını ve sahip çıktığını hatırlatan Osman Çıralı, süt sığırcılığı TDİOSB’ye destek veren herkese teşekkür etti. Bakanlığın da konuyu yakından takip ettiğine işaret eden Çıralı, şunları söyledi: 
“Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgemiz, yatırım ve istihdam ayağının yanı sıra, ülkemizin en ihtiyaç duyduğu dönemde hayvancılık ve süt sektöründe bireysel güçleri, bölgesel güç haline dönüştürecek. 
TDİOSB ile ilgili olumlu haberler ve gelişmeler ardı ardına geliyor. Proje, 10 Kasım 2021 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı‘ndan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu Belgesi aldı. ÇED raporunun alım tarihinden itibaren altı aylık süre sonunda Proje İlerleme Raporu için harekete geçildi ve yatırımın başlangıç, inşaat ve işletme sonrası dönemine ilişkin veriler ışığında 21 Mayıs 2022 tarihinde danışman firma tarafından hazırlanan OSB Proje İlerleme Raporu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına iletildi. Hızla devam eden projede tüm bu önemli aşamaların geride bırakılarak, inşaat aşamasına bir adım daha yaklaşılması memnuniyet verici. Seydikemer tarıma dayalı ihtisas (süt sığırcılığı) OSB ilerleme raporu tamamlandı

Bireysel güçler, bölgesel güce dönüşecek
Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi ile büyük çaplı entegre hayvancılık işletmelerini bölgemize kazandıracağız. Sektörde yaşanan son gelişmeler de organize hayvancılık bölgelerinin önemine bir kez daha ortaya koydu. 
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak başta Muğla Valisi Orhan Tavlı olmak üzere, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Seydikemer Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Kılınç’ın da sahip çıkmasıyla, üreticilerimizin yanı sıra bölgemizin gelir ve refah düzeyinin yükseltilmesini, üretimin yeterli hale getirilmesini sağlayacak bu çapta büyük bir TDİOSB’yi bölgemize kazandırmanın heyecanını paylaşıyoruz. 
Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yaklaşık 1.200 dekar alanda 400 milyon TL’lik yatırımla kurulacak TDİOSİB, 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak. Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi ile süt sığırcılığı bakımından Fethiye ve Seydikemer yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirecek. Yatırımcı başvuruları devam eden ve 2500 kişiye istihdam sağlayacak projemizi bölgemiz ve ülke ekonomisine bir an önce kazandırmanın heyecanı içindeyiz. TDİOSB’de barınacak tüm büyükbaş hayvanlar hastalıktan ari hale getirileceği için sağlıklı ve kaliteli süt üretimi yapılacak. Bünyesinde kurulacak olan süt işleme tesisleri ile üretilen kaliteli ve sağlıklı süt, yerinde değerlendirilerek peynir, yoğurt gibi katma değeri yüksek ürünlere çevrilerek bölgemize ve Türkiye geneline arz edilecek. Yine TDİOSB bünyesinde yer alacak olan yem fabrikası sayesinde üreticilerimiz daha uygun maliyetli yeme ulaşabilecekler. Kurulacak olan biyogaz tesisleri ile hayvansal atıklar elektrik enerjisine dönüştürülerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlanacak.” Seydikemer tarıma dayalı ihtisas (süt sığırcılığı) OSB ilerleme raporu tamamlandı 


 

Bakmadan Geçme