Seydikemer'de yangın tatbikatı yapıldı

Seydikemer'de olası bir yangına anında müdahale etmek, yangının büyümesini engellemek ve yangın anında koordineli bir şekilde hareket etmek amacıyla yangın tatbikatı düzenlendi.

  • 496
Seydikemer'de yangın tatbikatı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer’de geçtiğimiz yaz meydana gelen orman yangınları büyük bir tahribata neden olurken, Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi, kamu kurumları, özel şirketler ve vatandaşlar yangın söndürme çalışmalarına katılmış ve büyük bir mücadele ortaya koymuşlardı. Doğaya ve insanların yaşam alanlarına büyük hasar bırakan yangınlara karşı bilinçli olmak amacıyla Seydikemer’de yangın tatbikatı yapıldı. 
Seydikemer’deki bisiklet ve yürüyüş yolu üzerinde yapılan yangın tatbikatına Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, kamu görevlileri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Seydikemer Grup Amirliği ekipleri katıldı.
Tatbikat öncesinde İtfaiye yetkilileri tarafından, yangında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verildi.  Tatbikata katılanlara ilk yardım bilgisi de verilirken; yangın sırasında itfaiye ekipleri olay yerine gelmeden önce alınacak tedbirler, söndürme çalışmalarının nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme bulunuldu. 
Bilgilendirmenin ardından ilk yardım eğitimi verildi. Cansız bir manken üzerinde gerçekleşen eğitimde, ilk yardımın temel ilkeleri anlatıldı. Zehirlenen ya da olası bir şekilde yaralanan vatandaşlara uygulanacak ilk yardım uzman kişi tarafından uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonra yangın tatbikatına geçildi. Tatbikatta senaryo gereği mutfak tüpü kullanıldı. Mutfak tüpünün söndürülmesi ve alevlere ilk müdahale itfaiye ekipleri tarafından uygulamalı olarak gösterildi. Tatbikata katılan polis ekipleri de senaryo gereği alev alan mutfak tüpünü, yangın söndürme tüpüyle söndürdü. 

Seydikemer'de yangın tatbikatı yapıldı
Seydikemer'de yangın tatbikatı yapıldı
Seydikemer'de yangın tatbikatı yapıldı
Seydikemer'de yangın tatbikatı yapıldı

Bakmadan Geçme