Seydikemer'de fidanlar nefes olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Türkiye genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Seydikemer'de de fidanlar toprakla buluştu.

  • 659
Seydikemer'de fidanlar nefes olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, “84 Milyon İçin 3’er Fidan, 252 Milyon Fidan, Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla Milli Ağaçlandırma Günü 81 ilde eş zamanlı gerçekleşti. Yazın büyük yangınların yaşandığı Seydikemer’de de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Seferberliği çerçevesinde fidanlar toprakla buluştu. Tarım ve Orman Bakanlığı Gelece Nefes Dünyaya Nefes sloganıyla başlattığı fidan dikim etkinliği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bahçesinde düzenlendi. 
Fidan dikim programına Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz,Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Ramazan Kaynak, Mustafa Ali Türkan, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Turan Çığnaklı, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Müftüsü Orhan Turan, Seydikemer AK Parti İlçe Başkanı Salih Gümüş, Seydikemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Seydikemer İlçe Tarım Müdürü Engin Maraşlı, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Eyüp Akçetin, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Kurum Müdürleri , öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Fidan dikim etkinliği kapsamında 300 adet fıstık çamı, 10 adet zeytin fidanı, 50 adet sığla fidanı, 50 adet defne fidanı, 40 adet keçiboynuzu fidanı ve 50 adet Kıbrıs akasyası fidanı toprakla buluştu. 
Programın açılış konuşmasını yapan Seydikemer Orman İşletme Müdürü Turan Çığnaklı, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine destek veren herkese teşekkür etti.
BAŞKAN OTGÖZ; “KİŞİ BAŞI ORTALAMA 4 FİDAN DİKMELİYİZ”
Geleceğe yemyeşil ve tertemiz bir Seydikemer bırakmak için fidan dikiminin öneminden bahseden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “İlçemizde 557 hektar bir alan yandı. 11 Kasım’da daha fazlasını dikmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), “Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.” Demiştir. Bizde bunun gereği olarak ormanların ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Abdullah Enes Şahin adlı bir gencimiz sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Neden bizim bir orman seferberliği günümüz olmuyor?’ diye yazmış. Cumhurbaşkanımız da bunu anlamlı bulmuş ve 11 Kasım’ı ağaçlandırma seferberliği olarak ilan etmiş. Seydikemer ormanlarla kaplı bir ilçe ama yanan alanları da yeşillendirerek tertemiz bir çevre bırakmalıyız. Erozyonla mücadele de elimizden gelen fazlasını yapmalıyız. Yaklaşık 62 bin kişi 3 fidan diksek, 186 bin. Biz vatandaş olarak ortalama 4 fidan dikmemiz gerekiyor. Müdürüm, siz bize talimat verin, bu fidanların daha fazlasını biz dikeriz. Seydikemer’e yemyeşil orman bırakmak, hep birlikte yanan alanları da yeşertmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu. 
KAYMAKAM BÜYÜKER; “MUĞLA ÇOK ŞANSLI”
Türkiye’nin kuraklaşma ve çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydeden Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker; “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde ve ilk adımını atmasıyla birlikte Milli Ağaçlandırma Günü olarak burada hep birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Muğla, Türkiye içerisinde baktığımız zaman en şanslı illerinden bir tanesi. Her yeşilin binbir tonu olduğu, en güzel güzelliklerini barındırdığı, doğanın ve insanın iç içe olduğu bir yer. Türkiye maalesef Muğla kadar şanslı değil. Türkiye’nin birçok yeri artık kuraklıkla  mücadele  etmekte. Orta Anadolu neredeyse çölleşmekte. O yüzden bizlere ve Türkiye’nin 81 ilinde bulunan bütün vatandaşlarımıza çok büyük görev düşüyor” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte fidan dikti. Fidanların sulanması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

 
 

Seydikemer'de fidanlar nefes olacak
Seydikemer'de fidanlar nefes olacak
Seydikemer'de fidanlar nefes olacak
Seydikemer'de fidanlar nefes olacak
Seydikemer'de fidanlar nefes olacak
Seydikemer'de fidanlar nefes olacak
Seydikemer'de fidanlar nefes olacak
Seydikemer'de fidanlar nefes olacak
Seydikemer'de fidanlar nefes olacak
Seydikemer'de fidanlar nefes olacak

Bakmadan Geçme