Seydikemer'de dev proje masaya yatırıldı

Seydikemer'e yapılması planlanan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi masaya yatırıldı.

  • 1119
Seydikemer'de dev proje masaya yatırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer bölgesi için büyük öneme sahip süt sığırcılığı  bakımından yatırımcılar için cazibe merkezi olmakla beraber, sağlıklı ve kaliteli süt üretimine büyük katkı sağlayacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından onaylandı. Projenin kuruluşu ve yol haritasını belirlemek amacıyla Seydikemer'de toplantı düzenlendi. 
Seydikemer Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Seydikemer Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ve diğer paydaşlar katıldı. 
Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'ne yaklaşık 1.200 dekar alana kurulması planlanan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) bölgeye yapılacak ilk dev yatırım özelliğiyle dikkat çekiyor.
2 BİN 500 KİŞİYE İŞ İMKANI 
400 Milyon TL’lik proje kapsamında 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağı, bölgenin ise yaklaşık 25 bin büyükbaş hayvana ev sahipliği yapması bekleniyor. Kurulacak OSB içerisinde yem fabrikası, et işleme tesisi, biyogaz tesisi, hayvan hastanesi, güneş enerjisi tesisi, bakıcı barınakları ve sosyal tesisler yer alacak.
Seydikemer'e kurulacak TDİOSB Muğla ile Antalya, Burdur ve Denizli İllerinin kavşak noktasında bulunmakta olup, bulunduğu mevki itibariyle geniş bir alana hizmet verecek ve bölge hayvancılığının gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır.
Bünyesinde kurulacak olan süt işleme tesisleri ile üretilen kaliteli ve sağlıklı süt, yerinde değerlendirilerek peynir, yoğurt gibi katma değeri yüksek ürünlere çevrilerek bölgeye ve tüm Türkiye’ye arzı sağlanacaktır. 
ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANACAK 
Yine bünyesinde yer alacak olan yem fabrikası ile üreticiler daha uygun maliyetli yeme ulaşma konusunda büyük avantaj sağlayacak, kurulacak olan biyogaz tesisleri ile hayvansal atıklar elektrik enerjisine dönüştürülerek ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır.
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, "Muğla Valimiz Orhan Tavlı, ilçe Kaymakamımız Ayhan Yazgan ve İl Tarım ve Orman Müdürümüz Barış Saylak ile beraber yakında temelini atacağımız “Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı OSB’yi masaya yatırdık. Bölgemizde bir ilk olacak dev yatırım Seydikemer’imize hayırlı olsun" dedi.
 

Seydikemer'de dev proje masaya yatırıldı
Seydikemer'de dev proje masaya yatırıldı
Seydikemer'de dev proje masaya yatırıldı
Seydikemer'de dev proje masaya yatırıldı

Bakmadan Geçme