Seydikemer Belediyesi 'Avustralya halkının acısını paylaşıyoruz'

Seydikemer Belediyesi, Avustralya'da 500 milyon canlının hayatını kaybettiği 5.5 milyon hektarın üzerinde Yeşil Alanın yandığı felaket karşısında sessiz kalmadı. Seydikemer Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Belediye olarak küresel ısınma ve çevre kirliliği sorunların çözüm noktasında her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını belirtti. 

  • 717
Seydikemer Belediyesi 'Avustralya halkının acısını paylaşıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avustralya'da geçtiğimiz haftalarda başlayan ve tüm ülkeyi etkisi altına alan orman yangınlarını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, yaşanan yangın felaketi için Türkiye’nin birçok noktasından da paylaşımlar yapılıyor. Seydikemer Belediyesi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Avustralya halkının acısını paylaştıklarını belirtti. 

Seydikemer Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“500 milyon canlının hayatını kaybettiği 5.5 milyon hektarın üzerinde Yeşil Alanın yandığı bu felaket karşısında, Avustralya halkının acısını Seydikemer Belediyesi olarak paylaşıyoruz. Küresel Isınma nedeniyle her geçen gün artan sıcaklığın sebep olduğu bu yangınlara karşı derin bir üzüntü duymaktayız.
Avrupa'da faaliyet gösteren "Yerel Yönetimlerde Sürdürebilirlik" kuruluşu (Local Governments for Sustainability ICLEI) üyesi bir belediye olarak, Sürdürebilir bir yaşam konusunda adımlar atmaya devam edeceğiz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak en büyük gayemizdir ve Belediye olarak; Küresel ısınma, çevre kirliliği gibi günümüz sorunlarının çözülmesi için üstümüze düşen her türlü görevi yapmaya hazırız.
Belediye Başkanımız Yakup Otgöz'ün daha önce belirttiği gibi; Belediye olarak, Çağdaş Türkiye'nin kuruluşun yüzüncü yıl dönümü olan 2023 yılında korbon ayak izi düzeyini olası nüfus artışına karşın yüzde 10 düzeyinde indirmeyi planlamaktayız.
Geleceği düşündüğümüz, sürdürülebilirliğin önemini kavrayan bir anlayış ile yolumuza devam edeceğiz.”

Bakmadan Geçme