Seydikemer Belediye Başkanı Otgöz, Çalışan Gazeteciler gününü kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla yayımladığı mesajında gece gündüz, yağmur çamur demeden her türlü zorlu şartlar altında çalışarak kamuoyunun doğru haber almasında önemli rol oynayan, yerel ve ulusal basında çalışan tüm gazetecilerin gününü kutladı.

  • 630
Seydikemer Belediye Başkanı Otgöz, Çalışan Gazeteciler gününü kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basının, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Dünyanın herhangi bir yerinde olan trafik kazası, doğal afet, savaş gibi olayları; tarım, ekonomi, teknoloji, politika, spor alanında yaşanan gelişmeleri, kamuoyunun en doğru şekilde bilgilenmesi adına tarafsız bir şekilde aktaran gazeteciler, her türlü zorlukları göze alarak bu mesleği icra ediyor. Teknolojinin gelişmesi ve özellikle sosyal medya kullanımının artmasıyla gerçek gazetecilerin önemini daha iyi anlıyoruz. Bugün ilimizde, ilçemizde dahi haberin doğruluğu ispatlanmadan herkese ulaşabiliyor. Bu noktada bölgemizde aktif şekilde görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanlarının haberlerini, çalışmalarını önemsiyoruz. Yerel yöneticiler olarak yerel basına gereken desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Özellikle ilimizde, ilçemizde faaliyet gösteren yerel basının görüş, öneri ve eleştirileri bizler için önemlidir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü basının önemini bir kez daha göstermektedir: ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’
Bu bağlamda basın meslek ilkelerini özümsemiş, toplumsal sorunların sesi olmak için gece gündüz demeden yeri geldiğinde çok zor şartlar altında çalışan basın yayın organları içerisindeki muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.”
 

Bakmadan Geçme