Serinlemenin adı Saklıkent 

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde olan dünyaca ünlü Saklıkent Milli Parkı doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

  • 618

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde olan dünyaca ünlü Saklıkent Milli Parkı doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Saklıkent coğrafi açıdan bakıldığında Muğla ve Antalya il sınırlarının tam ortasında yer alırken aynı zamanda iki güzide şehri de birbirine bağlıyor. 300 metreye ulaşan derinliğiyle bu kanyon dünyanın en derin kanyonlarından biri olma unvanını da elinde tutuyor. Sadece yerli vatandaşların göz bebeği olmakla kalmayıp yabancı vatandaşların da göz bebeği olmaya devam ediyor.

Saklıkent 14 km içeriye devasa bir vadi olup iki dağın arasında inanılmayacak kadar dar ve yüksek su debisine sahiptir. Bu yüzden su sporlarını seven vatandaşların sevdiği sayılı mekânlardan biri olmuştur. İlk defa 1980'li yıllarda Çoban Ekrem tarafından "Saklıkent Kanyonu" olarak adlandırılmıştır. Yaz mevsimlerinde serin bir mikro klima etkisine sahip olan Saklıkent vadisi yazın sıcaklardan kaçmak isteyen vatandaşların en uğrak mekânlarından biri oluyor.

Bakmadan Geçme