• Haberler
  • Güncel
  • Serbest Dalış Rekortmeni Birgül Erken: 'Hedefim Dünya Şampiyonası'

Serbest Dalış Rekortmeni Birgül Erken: 'Hedefim Dünya Şampiyonası'

2024 Serbest Dalış Outdoor Büyükler Türkiye Şampiyonası, Gençler ve Masterlar Bireysel Türkiye Şampiyonası, Kaş'ta gerçekleştirildi.  55 sporcunun katıldığı etkinlikte, rekorlarıyla dikkat çeken milli sporcu Birgül Erken, 3 ayrı Türkiye rekoru kırdı. Dünya rekortmeni milli dalgıç Birgül Erken, FRT'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • 238
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Serbest Dalış Rekortmeni Birgül Erken: 'Hedefim Dünya Şampiyonası'

2024 Serbest Dalış rekoru kıran Birgül Erken Yunanistan’da düzenlenecek 8. Serbest Dalış Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor. Antalya’da düzenlenen müsabakadan bahseden Erken skorunun altını bir kez daha çizdi. Milli takım seçmelerinin de yapıldığını belirtti. “Serbest Dalış Türkiye şampiyonasıydı açık su Türkiye şampiyonasını gerçekleştirdik. Bu aynı zamanda milli takım seçmesi oldu. Bende buradaki en yüksek puanı aldım milli takıma gereklilik açısından çünkü Türkiye 3 tane altın madalyam oldu.”

“Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyorum”

Antreman boyunca yaşadığı bazı hastalıklardan bahseden Milli Sporcu, mücadeleyi asla bırakmayacağını belirtti dünya bayrağımızı ulusal arenada dalgalandıracağım dedi. “Çok iyi hazırlandık süreçlerde bazen zorluklarda yaşadık hastalıklar atlattık o yüzden hedeflerimizi biraz düşürdük Türkiye şampiyonası için de dünya rekoru hedeflemiştik koçumla beraber, çok yeni bir branştan meydan okuma başlattık birlikte dolayısıyla da aslın da bundan sonra da Yunanistan’a ülkemizi temsil etmek üzere milli sporcu olarak dünya şampiyonasına hazırlanan milli sporcu olarak gideceğiz. Hedefimiz bir sonraki yarışmada rekoru daha ileri seviyeye taşıyabilmek. bayrağımızı dalgalandıracağız kürsüde. Dünya şampiyonu çok az sayıda var benim önüm boş ve bunlar için hazırlıklarımı sürdürüyorum her branşta bunları zirveye taşıyacak güçteyim.”

 “Destek Verilirse Ülkemi Daha İyi Yerlere Getireceğim”

Müsabakalara hazırlanırken en büyük zorluğu maddi destekte olduğunu vurguladı, Milli bir sporcunun aklında sponsor arayışı olmamalı dedi. “Az bilinen bir spor branşı olduğu için sponsor bulmak beni bir hayli zorluyor.” Şeklinde konuştu. “Destek verilirse de çok iyi yerlere getireceğim ülkemizi uluslararası arenada sürekli podyuma çıkacağımı umut ediyorum.”

“Kendi çabalarımızla bir yere geliyoruz”

Spora ve sporcuya verilen önemin altını çizen Erken yanımızda maddi manevi durulmasına daha çok ihtiyacımız var sadece arenda yanımızda durmasınlar dedi. “Aslında burada en önemli şey burada spora verilen değer, sporcuya ve spora verilen değer artmalı biz her zaman her yıl yeni sporcular arıyoruz ve kendi çabalarımızla bir yere geliyoruz. Eğer sponsoru beklersek bir adım atamıyoruz ve böyle kendi imkanlarımızla ilerliyoruz. Bu desteklere ihtiyacımız var gerçekten . Zaman zaman büyük yarışmalara gidiyorum ve güzel başarılar elde ediyorum Bahamalarda iki ulusal rekor kırdım bu benim için büyük bir sıçramaydı. Yarışma için de dört rekor kırıldı beyaz kart alabilmek çok zor baktığınız zaman dünya arenasında büyük bir başarıydı .Biz her zaman sponsora ihtiyaç duyuyoruz bunu her yıl yenilemek durumundayız dolayısıyla destekleri bekliyoruz. Ülkemizi temsil ediyoruz bir kadın sporcu olarak bir ayrımcılık beklentisi var. Günün sonunda rol model oluyorsunuz. Bunu sende yapabilirsin diyorsunuz. Sanata spora daha çok destek olunmalı.

Bakmadan Geçme